Ψαθόπυργος: Κύμα επιθέσεων από αδέσποτα

Τρομαγμένοι οι κάτοικοι στον Ψαθόπυργο από τα αδέσποτα σκυλιά

Ψαθόπυργος

Φόβο και τρόμο προκαλούν το τελευταίο διάστημα σε Ψαθόπυργο και Ροδινή επιθέσεις από αδέσποτα σκυλιά, με τις καταγγελίες των κατοίκων των δύο περιοχών να είναι συνεχείς.

Τελευταίο παράδειγμα η επίθεση που έγινε από σκυλί σε μικρό παιδάκι κοντά στον παλιό σταθμό του τρένου, το οποίο σώθηκε την τελευταία ακριβώς στιγμή καθώς κάτοικοι της περιοχής το κυνήγησαν με καλάμια και ξύλα και κατάφεραν να το διώξουν μακριά.

Την καταγγελία έκανε στην «Π» ο κ. Σουλιώτης, ο οποίος περιέγραψε με αναλυτικό τρόπο όλα όσα βιώνουν οι κάτοικοι του Ψαθοπύργου. «Το κακό ξεκινάει από ασυνείδητους, οι οποίοι έρχονται στην περιοχή με αυτοκίνητα και παρατάνε τα σκυλιά τους και φεύγουν. Τα κακόμοιρα τα ζωάκια τρομάζουν και πεινάνε και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνονται άκρως επιθετικά. Η κατάσταση, ειδικά στον κεντρικό δρόμο της κοινότητάς μας, είναι επικίνδυνη. Η τελευταία επίθεση που έγινε σε παιδάκι κοντά στον παλιό σταθμό του Ψαθοπύργου είναι η σταγόνα με την οποία ξεχείλισε το ποτήρι. Ευτυχώς κουβαλούσαμε μαζί μας καλάμια και καταφέραμε και απομακρύναμε το επιθετικό σκυλί».

Η συνέχεια, όμως, όλων όσα είπε στην «Π» ο κ. Σουλιώτης είναι ακόμη πιο απίστευτη: «Επικοινωνήσαμε για μια ακόμη φορά με τους αρμόδιους στον Δήμο Πατρέων για τα αδέσποτα και τα αφτιά μας δεν πίστευαν αυτό που άκουγαν. Κάποιους από τους υπεύθυνους μας είπε ότι αν ψοφήσει κάποιο από τα σκυλιά που έχουν ήδη στη φύλαξή τους, τότε θα έρθουν να πάρουν και τα δικά μας και «να τα μαντρώσουν» όπως μας είπαν χαρακτηριστικά».

Και ο κ. Σουλιώτης κατέληξε ως εξής: «Ολοι είμαστε φιλόζωοι, όμως υπάρχουν και κάποιοι που, δυστυχώς, προτιμούν να σε φάει πρώτα το σκυλί, παρά να το μεταφέρουν σε ένα σημείο που να είναι κι αυτό ασφαλές, αλλά και όλοι εμείς οι υπόλοιποι».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», το θέμα αναμένεται να επαναφέρουν οι δημοτικές παρατάξεις και στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας, όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν χωρίς να δοθεί, όμως, μια μόνιμη λύση στο πρόβλημα.