Ψέματα, δειλία και άγιες μέρες

Αυτό που λέει ο σοφός λαός μας ότι «δεν έχουν όσιο ούτε ιερό» γίνεται πράξη από την κυβέρνηση της  Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Μητσοτάκη και τα εναπομείναντα πρωτοπαλίκαρά του, τους κκ. Σκέρτσο και Γεραπετρίτη και φυσικά τον κατ’ ευφημισμό υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη που πλέον καμώνεται να ποζάρει δίπλα σε αμνοερίφια προς βρώση, «πουλώντας» πασχαλινές εκπτώσεις στα προϊόντα, όταν τα νοικοκυριά στενάζουν από την ακρίβεια.

Και δεν «έχουν ούτε όσιο ούτε ιερό» γιατί δεν φτάνει που τον υπόλοιπο χρόνο με την προπαγάνδα από τα «πετσωμένα» μέσα ενημέρωσης μας παρουσιάζουν μια εικονική πραγματικότητα, θέλουν εν όψει εκλογών να «καθαγιάσουν» όλη την θητεία τους και να την παρουσιάσουν ως «αγγελικά πλασμένη», ενώ πρόκειται για τη χειρότερη κυβέρνηση στην Μεταπολίτευση.

Ο σοφός λαός μας λέει επίσης και κάτι άλλο: ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια». Και τα ανέδειξε όλα αυτά με καθαρά λόγια και σταράτα ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, στη συζήτηση για την τροπολογία που αφορούσε στον αποκλεισμό του κόμματος του Κασιδιάρη από τις εκλογές, όπου και σε αυτό το θέμα ακούστηκαν τέτοια ψέματα δια στόματος κυβερνητικών που ντράπηκε και η ντροπή.

Μια συζήτηση στην οποία φυσικά ο πρωθυπουργός ήταν απών, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι δειλιάζει να αντιμετωπίσει τον Αλέξη Τσίπρα και την αλήθεια. Δειλιάζει μπροστά στην αποκάλυψη της διαχειριστικής «γύμνιας» της διακυβέρνησής του, που το μόνο «ρούχο» που της απέμεινε είναι η προπαγάνδα και τα fake news, που μολύνουν την πολιτική ατμόσφαιρα και δημιουργούν τοξικό πολιτικό κλίμα.

Όπως είπε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τι μας έλεγε ο κ. Μητσοτάκης στις προγραμματικές του δηλώσεις «Λιγότεροι φόροι, πολλές επενδύσεις, καλές και νέες δουλειές, καλύτεροι μισθοί, υψηλότερες συντάξεις, αποτελεσματικό κράτος, που θα προσφέρει στον πολίτη Ασφάλεια, αξιοπρεπή Υγεία και σύγχρονη Παιδεία, διαφάνεια,  λογοδοσία και αξιοκρατία». Τι έγινε από όλα αυτά; Τίποτε ουσιαστικό και προς μια αναπτυξιακή και κοινωνική κατεύθυνση. Μόνο μείωση των φόρων για τους «έχοντες και κατέχοντες», ενώ η κυβέρνηση είχε το δημοσιονομικό περιθώριο να στέρξει τους πιο αδύναμους, που εξαιτίας των πολιτικών της τείνουν να αποτελέσουν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Με λίγα και επίκαιρα λόγια δηλαδή: «αντί του μάννα χολήν και αντί του ύδατος όξος»

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας και της κοινωνίας. Με την εμπειρία της προηγούμενης διακυβέρνησής μας, για την οποία έχουμε αξιολογήσει τα λάθη και τις επιτυχίες μας, και με το νέο ρεαλιστικό μας πρόγραμμα που δεν υπολείπεται ενός συνολικού οράματος για τον τόπο, προχωράμε μπροστά για να αλλάξει σελίδα ο τόπος και κυρίως οι νέοι άνθρωποι να νιώσουν ότι η πατρίδα δεν τους αφήνει ξεκρέμαστους. Αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και ένα ισχυρό δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος δίπλα στους πολίτες, είναι οι εφικτοί στόχοι για την καινούργια μέρα που θα ξημερώσει στις 22 Μαΐου με την προοδευτική κυβέρνηση. Οι πολίτες είναι μαζί μας, γεγονός που το αφουγκραζόμαστε κάθε μέρα και το βιώνουμε αυτές τις άγιες μέρες που οι ετεροδημότες μας επιστρέφουν στα ερημωμένα από τις πολιτικές της κυβέρνησης χωριά τους.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους!