Ψήφισμα Πολιτιστικού Συλλόγου Αγυιάς-Τερψιθέας και Συλλόγων Γονέων Σχολείων: Συμμετοχή στην κινητοποίηση το Σάββατο

Κοινό ψήφισμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγυιάς-Τερψιθέας και 8 Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής, για συμμετοχή με κοινά αιτήματα στην κινητοποίηση του Δήμου Πατρέων  «Μια πόλη στο πόδι» στις 10 Φεβρουαρίου 2024.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας και οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων της περιοχής, μέσα από ανακοίνωση τους, αναφέρουν τα εξής:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας και οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων της περιοχής, προτάσσουμε τα δίκαια αιτήματά μας και αγωνιζόμαστε για την υλοποίησή τους. Διεκδικούμε μαζί με τον Δήμο Πατρέων την απόδοση των χρημάτων που του αναλογούν από τα κρατικά ταμεία (από τα 91εκατ. που δικαιούται λαμβάνει μόλις τα 24εκατ.) και το «ξεπάγωμα» των προσλήψεων σε καίριες θέσεις δημοτικών υπηρεσιών από την κεντρική κυβέρνηση (650 κενές θέσεις), με σκοπό την ομαλότητα της καθημερινής ζωής των παιδιών, της νεολαίας, των εργαζόμενων, των ανέργων, των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, της τρίτης ηλικίας, της φύσης και των ζώων.

Πιο συγκεκριμένα, συμμετέχουμε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 11.00 στις σκάλες του ιστορικού κέντρου, στην κινητοποίηση του Δήμου Πατρέων για αύξηση χρηματοδότησης που θα καλύπτει την ανάγκη δημιουργίας και συντήρησης νέων χώρων αστικού πρασίνου (όπως ανάπλαση ποταμού Μειλίχου, διαμόρφωση πλατείας Θερμοπυλών, Μουσουργών, Πεζογράφων κ.ά), την ανάγκη άμεσης και πλήρους εφαρμογής του Πολεοδομικού Σχεδίου (διανοίξεις, ασφαλτοστρώσεις κ.ά), την αγορά χώρου για οικοδόμηση νέων σύγχρονων υποδομών και μεταστέγαση των δύο νοικιασμένων νηπιαγωγείων, την ανέγερση του πολυδύναμου βρεφονηπιακού σταθμού που προβλέπεται στην Έξω Αγυιά, την ανάπτυξη και υλοποίηση σχεδίου βιώσιμης κινητικότητας που αφορά την περιοχή μας όπως υπογειοποίηση, πεζόδρομοι, πεζοδρόμια, κ.ά., τη δημιουργία κλειστών και ανοικτών υποδομών αθλητισμού και πολιτισμού.

Ακόμη, απαιτούμε την κάλυψη όλων των κενών θέσεων που αφορούν την προστασία και την καθαριότητα στα σχολεία και τους κοινόχρηστους χώρους.

Οι παραπάνω λόγοι αποτελούν αυτονόητα αιτήματα τα οποία βάσει του πλούτου, της τεχνολογίας και της εξέλιξης της θεωρητικής σκέψης, θα έπρεπε να είχαν ικανοποιηθεί σε κάθε κοινωνία τη σημερινή εποχή.

Καλούμε, έτσι, όλους τους κατοίκους της Αγυιάς – Τερψιθέας να κάνουν αισθητή την παρουσία τους το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου κρατώντας ένα καλάμι από το Έλος, με αφετηρία το Ρωμαϊκό Ωδείο στις 10.30.

Διαβάστε επίσης:

Ναυάγιο Ζακύνθου: Στον Άρειο Πάγο αύριο η υπόθεση με τους κληρονόμους που ζητούν το πλοίο από το Δημόσιο

Πέθανε ο Βαγγέλης Ρωχάμης, ο Έλληνας «πεταλούδας»

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος «έσπασε τη σιωπή του»: «Θα απολογηθώ στη Δικαιοσύνη και σε όσους έβαλαν έστω 1 ευρώ»

Πάτρα: Τι αναφέρει το Master Plan για τη Μαρίνα Mega Yacht – Αγκυροβόλιο για 212 σκάφη