Πύλος: Επιχείρηση διάσωσης 77 μεταναστών, σε εξέλιξη η μεταφορά τους στην Καλαμάτα
Στην Καλαμάτα θα γίνει η καταγραφή των μεταναστών από το κεντρικό λιμεναρχείο της πόλης ενώ θα φιλοξενηθούν προσωρινά
Ακυβέρνητο έμεινε ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επέβαιναν 77 μετανάστες αργά το βράδυ της Δευτέρας 5/8 112 μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου. Άμεσα εξέπεμψε σήμα κινδύνου και ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος.
Οι 77 μετανάστες περισυνελέγησαν από κρουαζερόπλοιο το οποίο έπλεε στην περιοχή και αυτή την ώρα πλέουν προς το λιμάνι της Καλαμάτας, όπου αναμένεται να φτάσουν λίγο μετά τις 10 το πρωί.
Στην Καλαμάτα, όπως επισημαίνει η ΕΡΤ θα γίνει η καταγραφή τους από το κεντρικό λιμεναρχείο της πόλης ενώ θα φιλοξενηθούν προσωρινά στο χώρο των αποθηκών μέχρι να αναχωρήσουν για κάποια οργανωμένη δομή φιλοξενίας μεταναστών στη χώρα.
Στο λιμάνι προετοιμάζεται ο χώρος που θα φιλοξενηθούν οι διασωθέντες από τις κοινωνικές υπηρεσίες και την πολιτική προστασία του δήμου Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ερυθρού Σταυρού.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Η Θεατρική ομάδα Πάτρας «Υποκριτές» στα Φιλιατρά ΦΩΤΟ
Μπύρα χωρίς αλκοόλ: Τι κρύβεται πίσω από το «0%»;
Κατασκεύασε το μόνο σου: Το νέο μηχανικό πληκτρολόγιο της Razer αλλάζει τους κανόνες
Στο Μουσείο του Πλατάνου Ακράτας ο πίνακας «Η Σμύρνη καίγεται» ΦΩΤΟ
Σκέφτεστε καινούργιο κινητό; Δοκιμάστε αυτά τα 5 βήματα πριν ξοδέψετε χρήματα
