Πυρά Χαρδαλιά σε Πελετίδη: «Που ήταν τόσα χρόνια ο Δήμος για το 409;»

«Το 409 έχει μετατραπεί σε ερείπιο, επί χρόνια αναξιοποίητο, λέγοντας ότι ο Δήμος θα μπορούσε να έχει καταθέσει πρόταση, αλλά το θυμήθηκε το 2023», ο  υφυπουργός Αμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πυρά Χαρδαλιά σε Πελετίδη: «Που ήταν τόσα χρόνια ο Δήμος για το 409;»

«Τι έκανε ο δήμαρχος Πάτρας από το 2018 για το 409 ΠΣΝ στην Πάτρα, αναρωτήθηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Αμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλου.

Οπως ανέφερε, το 409 έχει μετατραπεί σε ερείπιο, επί χρόνια αναξιοποίητο, λέγοντας ότι ο Δήμος θα μπορούσε να έχει καταθέσει πρόταση, αλλά το θυμήθηκε το 2023».

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι η διαχείριση από την 6η ΥΠΕ την επέστρεψε στο ΥΕΘΑ για να ξεκινήσει μεγάλη συζήτηση, καθότι αν η αξιοποίηση του «409» δεν γινόταν υπό τον όρο της διαθήκης, θα άνοιγε ο δρόμος διεκδίκησής του από κληρονόμους.

Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου το «409»

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πατρών «Αγιος Ανδρέας» συμμετείχε στη σύσκεψη υπό τον δήμαρχο και άλλους φορείς, για το μέλλον του πρώην 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου. Θεωρεί απαραίτητη η παραμονή του για δημόσια υγειονομική χρήση, να στεγάσει δομές απαραίτητες που λείπουν από την περιοχή, πιστεύοντας πως για το τι δομές μπορεί να στεγάσει μπορεί να υπάρξουν πολλές, με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών. Πιστεύει πως θα πρέπει να είναι αυτοτελής, χωρίς εξάρτηση από τις υπάρχουσες, για την αποσυμπίεσή τους. Συγκεκριμένα το σωματείο πιστεύει πως το «409» θα μπορούσε να μετατραπεί σε σύγχρονο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου 24ωρης λειτουργίας, αφού πρώτα ξεπεραστεί ο κίνδυνος για παράδοσή του, επί 70 χρόνια, σε ιδιώτη επενδυτή για άλλη χρήση.

Ακολουθήστε το pelop.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα νέα και τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments