Πύργος: Πάμε με ενότητα και όχι με κόντρες – Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου για τις πρόσφατες πυρκαγιές

Η συνεδρίαση θα γίνει αύριο στον Πύργο

FOTIA ΦΩΤΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Συνεδριάζει αύριο στον Πύργο και ώρα 15.00 το περιφερειακό συμβούλιο με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη τη συζήτηση για τις πυρκαγιές που έπληξαν την Δυτική Ελλάδα, με έμφαση τις μεγάλες καταστροφές που καταγράφονται στην Αρχαία Ολυμπία και τον Πύργο.

Η περιφερειακή αρχή αναμένεται να αναλύσει το πλαίσιο των ενεργειών της, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, κινείται σε τέσσερα επίπεδα: Στις πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν για την ενίσχυση του έργου των πυροσβεστικών δυνάμεων, τα άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, της έγκαιρης προετοιμασίας ενόψει της χειμερινής περιόδου, αλλά και το σχέδιο ανασυγκρότησης της επόμενης μέρας.
Ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό φαίνεται να δίνει ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, καθώς στις τοποθετήσεις του των τελευταίων ημερών, με κάθε ευκαιρία περνά το μήνυμα «με αγάπη και ενότητα θα ξαναφτιάξουμε τον τόπο μας καλύτερο από πριν».

Ενα μήνυμα με διττή ίσως σημασία, καθώς ενέχει και τη διάθεση της περιφερειακής αρχής να θέλει να προχωρήσει στον προγραμματισμό της και να μην αποσπάται με αντιπολιτευτικές κόντρες σαν αυτές που εκδηλώθηκαν πρόσφατα.

Αιτία αποτέλεσε η συνεδρίαση του Πύργου για την οποία, ενώ είχε συνέλθει εκτάκτως το σώμα και αποφάσισε ομόφωνα την αλλαγή έδρας, έπειτα από εισήγηση του προέδρου Τάκη Παπαδόπουλου, η παράταξη Κατσιφάρα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστήριξε ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης σχεδόν επέβαλαν την αλλαγή έδρας.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την φθηνή αντιπολίτευση που προσπαθεί να αρθρώσει ο κ. Κατσιφάρας επενδύοντας πάνω στην αγωνία και τον πόνο συμπολιτών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Τα όρια δυστυχώς ξεπεράστηκαν, αποδεικνύοντας ότι η λέξη αποτυχία είναι αυτή που συνοδεύει τον κ. Κατσιφάρα τόσο ως προς τη διαδρομή του ως περιφερειάρχης, όσο και ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ρόλο τον οποίο διακαώς επιθυμεί. Και δεν θα ήταν μεμπτή η αποτυχία, αν δεν συνοδεύονταν από ένα πλεόνασμα μικροπολιτικής και θλιβερού τζόγου με τον πόνο των συμπολιτών μας» ανέφερε μεταξύ άλλων στην απάντησή της η περιφερειακή αρχή και πρόσθεσε:
«Καθιστούμε λοιπόν σαφές στον κ. Κατσιφάρα και μόνο σε αυτόν, γιατί η κοινωνία το γνωρίζει, πως η περιφερειακή αρχή αμέσως μετά την οριοθέτηση των πυρκαγιών και τη διαστασιολόγηση του προβλήματος, ως όφειλε, φέρνει ως θέμα συζήτησης στην δια ζώσης συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλείου τις πυρκαγιές που έπληξαν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και κυρίως την Ηλεία, για να ενημερωθεί το Σώμα (τους περιφερειακούς συμβούλους) για τις μέχρι σήμερα ενέργειες, αλλά και τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν τις επόμενες ημέρες που είναι πιο κρίσιμες από ποτέ.

Επιλέγει δε η Περιφερειακή Αρχή να συνεδριάσει το περιφερειακό συμβούλιο στον τόπο που υπέφερε τα μέγιστα, την Ηλεία και να δώσει λόγο σε εκπροσώπους της κοινωνίας με την δια ζώσης συνεδρίασή του.
Ταυτόχρονα για την μέγιστη δυνατή δημοσιότητα συνεπάγεται κάλυψης της συνεδρίασης από τα ΜΜΕ. Αυτό είναι για εμάς σεβασμός στον ρόλο που καλούμαστε να υπηρετήσουμε, όπως επίσης στις δημοκρατικές αρχές και αξίες που διέπουν τη λειτουργία του ανώτερου διαβουλευομένου πολιτικού οργάνου της Περιφέρειάς μας.

Ολα τα άλλα αποτελούν θεσμική παραφωνία και αγωνιώδη προσπάθεια να δηλώσουν κάποιοι ότι είναι παρόντες την ίδια ώρα που για μία δεκαετία ήταν παντελώς απόντες».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ