Πύργος: Τριπλό απαγορευτικό για…μακροβούτια σε παραλίες

Κρυστάλλινα και με τη «βούλα» των αρμοδίων υπηρεσιών είναι τα νερά της θάλασσας στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Πύργου, όμως υπάρχουν απαγορεύσεις κολύμβησης για τρεις.

Πύργος: Τριπλό απαγορευτικό για...μακροβούτια σε παραλίες

Κρυστάλλινα και με τη «βούλα» των αρμοδίων υπηρεσιών είναι τα νερά της θάλασσας στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Πύργου.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων, αν και βγήκαν στη δημοσιότητα στο μέσον της θερινής περιόδου, επιβεβαιώνουν την καλή ποιότητα των υδάτων στις πολυσύχναστες παραλίες στις οποίες καταφεύγουν καθημερινά χιλιάδες πολίτες.

Οι έλεγχοι της καταλληλότητας των νερών διενεργήθηκαν απ’ τα στελέχη της υπηρεσίας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Σύμφωνα με τις μετρήσεις στις οποίες προέβησαν- με εξαίρεση συγκεκριμένες περιοχές όπου εκβάλλουν ποτάμια και αντλιοστάσια- διαπιστώθηκε η καταλληλότητα των υδάτων για κολύμβηση.

Καθαρά είναι τα νερά και στην ευρύτερη περιοχή της ακτογραμμής του Αγίου Ανδρέα, στην οποία, κατόπιν αίτησης που κατατέθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Πύργου, επανελέγχθηκε η ποιότητα των υδάτων και τα αποτελέσματα ήσαν αρνητικά στην ύπαρξη ρύπανσης.

Στην πρόσφατη απάντηση της υπηρεσίας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Ηλείας που στάλθηκε στον Δήμο Πύργου για τη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ανδρέα, διευκρινίζεται ότι και σε αυτή την περιοχή τόσο από την πρώτη δειγματοληψία όσο και από τη δεύτερη, τα αποτελέσματα ως προς την ύπαρξη ρύπανσης ήσαν αρνητικά.

Μάλιστα, όπως ακριβώς διευκρινίζεται στο απαντητικό έγγραφο της ΠΕ Ηλείας προς τον Δήμο του Πύργου, τα αποτελέσματα και στις δύο δειγματοληψίες από την περιοχή έχουν βρεθεί κανονικά εντός των επιτρεπόμενων ορίων.

Πέρα, όμως, από την καλή κατάσταση των υδάτων στην συντριπτική πλειοψηφία των ακτογραμμών στα όρια του Δήμου Πύργου, η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Ηλείας έχει εκδώσει απαγορευτικό για κολύμβηση σε συγκεκριμένες περιοχές, οι οποίες στα όρια του Δήμου Πύργου είναι οι ακόλουθες:

100 μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής του αντλιοστασίου της λίμνης Αγουλινίτσας στην περιοχή του δδ Επιταλίου.

300 μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής του ποταμού Αλφειού.

100 μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής του αντλιοστασίου της λίμνης Μουριάς στην περιοχή Καβουρίου του δδ Κατακόλου.
 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

1ο ΓΕΛ Αιγίου: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ για 3D σχεδίαση και εκτύπωση στην αρχιτεκτονική
Πάτρα: Τροχαίο ατύχημα με τραυματία στην Εύα
Πάτρα: Χριστουγεννιάτικη εορταγορά του Συλλόγου «Φλόγα»
Κορονοϊός: Πτωτικές και σταθεροποιητικές τάσεις στο ιικό φορτίο - Τι έδειξαν τα λύματα στην Πάτρα