Πυρκαγιές: Σύσκεψη αύριο Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου για την αποκατάσταση των δασών Έβρου και Πάρνηθας

Σύσκεψη για την αποκατάσταση των δασών Έβρου και Πάρνηθας, υπό τον πρωθυπουργό, αύριο στο Μαξίμου

Σύσκεψη

Σε σύσκεψη με αντικείμενο την αποκατάσταση των δασών του Έβρου και της Πάρνηθας, στην οποία θα λάβουν μέρος οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας θα προεδρεύσει αύριο στις 11:00 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Την Πέμπτη, θα διεξαχθεί στη Βουλή η πρώτη «μάχη» των αρχηγών, η προ ημερησίας συζήτηση για το θέμα των πυρκαγιών, ενώ το θέμα θα συζητηθεί και στο υπουργικό συμβούλιο, που θα συνεδριάσει την Παρασκευή. Την ίδια ημέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Ρόδο, η οποία δέχτηκε βαρύ πλήγμα από τις πυρκαγιές τον Ιούλιο.

Φωτιές: «Μάχη» στη Βουλή και ανακοινώσεις στη ΔΕΘ για τα μέτρα αντιμετώπισης των πυρκαγιών και στήριξης των πληγέντων

Κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη στον Έβρο, όπου αρχίζει ήδη η καταγραφή των ζημιών και η αποζημίωση των Πληγέντων, ενώ η αντιπολίτευση εξαπολύει βολές για τον τρόπο αντιμετώπισης των πυρκαγιών και την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού.

Σε δύο χρόνους, στη συζήτηση της Πέμπτης στη Βουλή για τη διαχείριση των πύρινων μετώπων και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα αναπτύξει η κυβέρνηση το πλαίσιο των προτάσεων που σχετίζονται με την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών.