Ράλι Ιονίου: Οι νικητές της πρώτης ιστιοδρομίας

Ιδιαίτερη στιγμή για τον αγώνα ήταν η επίσκεψη του Δημάρχου Μεσολογγίου στα σκάφη και τους αγωνιζόμενους προκειμένου να καλωσορίσει στους συντελεστές μιας διοργάνωσης

istio

Το σκάφος του Ν.Ι.Ο. Πρέβεζας COCOBILL II στην κατηγορία ORC A και το πατρινό ΕΛΕΝΑ στην κατηγορία ORC Β ήταν οι νικητές της πρώτης ιστιοδρομίας του Ράλι Ιονίου. H αρχική σκέψη των διοργανωτών ήταν να γίνει η εκκίνηση της 1ης ιστιοδρομίας κάτω από τη Γέφυρα, μια και φέτος υπήρχε η ευκαιρία λόγω του κλεισίματος της διώρυγας της Κορίνθου, να έχουμε πολύ χαμηλή διέλευση πλοίων και έτσι να ικανοποιηθεί μια επιθυμία πολλών, η οποία θα έστελνε ένα εντυπωσιακό τουριστικό μήνυμα από την περιοχή μας.

Μελετώντας τις καιρικές συνθήκες όμως, ο συνδυασμός κυρίως των ρευμάτων, την ώρα της εκκίνησης, με την χαμηλή ένταση των ανέμων απομάκρυνε την εκδοχή αυτή και ακολουθήθηκε η διαδρομή που υπήρχε στο πρόγραμμα παλινδρομική στο Ρίο, επιστροφή και πορεία προς Μεσολόγγι. Τα σκάφη έφυγαν με μπαλόνια και έτρεξαν να προλάβουν το κόψιμο του αέρα, μετά τη σπίθα του Φίδαρη,

Στην κατηγορία DOUBLE HANDED προηγείται το ΕΛΕΝΑ του Ι.Ο.Πατρών. Ιδιαίτερη στιγμή για τον αγώνα και τα πληρώματα ήταν η επίσκεψη του Δημάρχου Μεσολογγίου στα σκάφη και τους αγωνιζόμενους προκειμένου να καλωσορίσει στους συντελεστές μιας διοργάνωσης που προάγει το ναυταθλητισμό στην περιοχή μας, σε δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας.

Τα σκάφη σήμερα αποπλέουν από το Μεσολόγγι για τη Ζάκυνθο, όπου αναμένονται διαφορετικές καιρικές συνθήκες και φυσικά μια γρήγορη πλεύση. Κύριος χορηγός του αγώνα, η Πατρινή εταιρία SUPER CARGO.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ