Ρεμπούτσικα και Ανδριόπουλος συνέπραξαν στην ΕΡΤ-3

Το απόγευμα της Μ. Παρασκευής στην ΕΡΤ3 και στην εκπομπή «Art week», η Λένα Αρώνη συνάντησε τη μουσικό Ευανθία Ρεμπούτσικα μέσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Νέο Ψυχικό.

Ρεμπούτσικα

Τη σπουδαία αχαιή συνθέτιδα Ευανθία Ρεμπούτσικα, συνάντησε τηλεοπτικά ο πατρινός μουσικός και θεολόγος, Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, σε μια εκπομπή που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση και προκάλεσε διθυραμβικά σχόλια!

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Μ. Παρασκευής στην ΕΡΤ3 και στην εκπομπή «Art week», η Λένα Αρώνη συνάντησε τη μουσικό Ευανθία Ρεμπούτσικα μέσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Νέο Ψυχικό.

Η εκπομπή είχε μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία, αφού η καλλιτέχνις από την Κάτω Αχαΐα, μοιράστηκε τις σκέψεις της αναφορικά με την πίστη, την αγάπη, τη συγχώρεση, τις δοκιμασίες της ζωής, την προδοσία, την ελπίδα.

Ηταν πράγματι μία καθηλωτική εκπομπή, καθώς η Ρεμπούτσικα «έδεσε» μελωδίες δικής της σύνθεσης, με ψαλμούς σε συνδυασμό με τον ήχο από το συγκινητικό κανονάκι.

Ρεμπούτσικα

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα με τη Λένα Αρώνη

Στο κανονάκι έπαιξε ο δεξιοτέχνης Πάνος Δημητρακόπουλος, ο οποίος έχει ζήσει πολλά χρόνια στο Αίγιο.

Ο πατρινός θεολόγος και μουσικός Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, ο οποίος είναι πρωτοψάλτης στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Νέου Ψυχικού, υνέπραξε με την Ευανθία Ρεπούτσικα, συνοδεύοντας με ψαλμούς της Μεγάλης Εβδομάδας, τις δικές της συνθέσεις.

Ηταν κάτι, που όπως είπε η ίδια η Ρεμπούτσικα στην συνέντευξή της, τη συγκινεί ιδιαίτερα καθώς ταιριάζει απόλυτα με το πνεύμα των ημερών του Θείου Δράματος, ενώ παράλληλα τόνισε πόσο την συγκινεί η κατανυκτική υμνολογία της Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς ο πατέρας της ήταν ψάλτης στην Κάτω Αχαΐα.

Διαβάστε επίσης:

Προαστιακός: Στοπ για τρεις εβδομάδες, από Δευτέρα η συντήρηση της γραμμής στο Νότιο Κλάδο

Μάτι: Ασκήθηκε έφεση για όλους τους κατηγορούμενους της εθνικής τραγωδίας

Ραγδαία αλλαγή του καιρού: Πέφτει μέχρι και 9 βαθμούς η θερμοκρασία, έρχονται καταιγίδες και αφρικανική σκόνη ΧΑΡΤΕΣ

AstraZeneca: Μετά την παραδοχή παγκόσμια απόσυρση του εμβολίου για τον covid-19

Λαμπίρι: Ξεκινούν οι εργασίες για το «Mare Terra»

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop