Ρένος Χαραλαμπίδης: «Μετά τον Καλημέρη έμεινα δύο χρόνια άνεργος»
Ο ηθοποιός μίλησε για τις δεκαετίες με ελάχιστες προτάσεις, τα κάστινγκ που συνεχίζει να περνά και την εικόνα που, όπως λέει, του άφησε ένας τηλεοπτικός ρόλος

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης μίλησε για την επαγγελματική διαδρομή του στην τηλεόραση και αποκάλυψε ότι ο ρόλος του «Καλημέρη» στη σειρά «Κάτι τρέχει με τους δίπλα» είχε για εκείνον ένα απρόσμενο κόστος.
Ο ηθοποιός, σε συνέντευξή του στο Τύπος TV, αναφέρθηκε στο γιατί δεν εμφανίζεται συχνά πλέον σε τηλεοπτικές σειρές, εξηγώντας ότι για να συμμετάσχει σε μυθοπλασία πρέπει πρώτα να του γίνει πρόταση.
Όπως είπε, υπήρξαν μεγάλες περίοδοι στην καριέρα του κατά τις οποίες δεν δεχόταν καθόλου προτάσεις, ενώ μετά τη συμμετοχή του στη δημοφιλή σειρά του 1999 έμεινε άνεργος για δύο χρόνια.
«Με θεώρησαν ηθοποιό-χαβαλέ»
Ο Ρένος Χαραλαμπίδης εξήγησε ότι ο ρόλος του «Καλημέρη» τον ακολούθησε με έναν τρόπο που δεν λειτούργησε απαραίτητα υπέρ του επαγγελματικά.
«Για να κάνω μυθοπλασία, πρέπει να μου προτείνουν κάτι. Δεν μου προτείνεται. Φέτος, έχω πολύ καλές προτάσεις. Έχω περάσει δεκαετίες με μηδέν προτάσεις», ανέφερε αρχικά.
Στη συνέχεια, στάθηκε στις συνέπειες που είχε ο συγκεκριμένος ρόλος στην εικόνα του μέσα στον χώρο.
«Για να γίνει μια πολύ καλή δουλειά θέλει ταλέντο και από τους παραγωγούς. Όταν έκανα τον “Καλημέρη”, μετά έμεινα δυο χρόνια άνεργος. Γιατί με θεώρησαν ηθοποιό – χαβαλέ», είπε χαρακτηριστικά.
Οι παραγωγοί και οι «ειδικοί» ρόλοι
Ο ηθοποιός σημείωσε ακόμη ότι, σύμφωνα με όσα έχει ακούσει κατά καιρούς από ανθρώπους του χώρου, ορισμένοι τον αντιμετωπίζουν ως ηθοποιό που ταιριάζει μόνο σε συγκεκριμένα πράγματα.
«Έχω ακούσει τεράστιους παραγωγούς να μου λένε πως είμαι ειδικός ηθοποιός, κάνω για ειδικά πράγματα», ανέφερε.
Παρά τη μακρά πορεία του, ο Ρένος Χαραλαμπίδης τόνισε ότι ακόμη και σήμερα περνά από ακροάσεις για να πάρει έναν ρόλο.
«Ακόμα και σήμερα, δίνω οντισιόν. Περνάω ακροάσεις για να παίξω κάπου», πρόσθεσε.
«Αν δεν το δεχθώ, θα μείνω τελείως απ’ έξω»
Ο Ρένος Χαραλαμπίδης παραδέχθηκε ότι έχει αποδεχθεί αυτή την πραγματικότητα, καθώς, όπως είπε, διαφορετικά θα κινδύνευε να μείνει εντελώς εκτός χώρου.
«Το δέχομαι γιατί, αν δεν το δεχθώ, θα μείνω τελείως απ’ έξω», είπε.
Παράλληλα, επανήλθε στο θέμα των επιλογών που γίνονται στη μυθοπλασία, υπογραμμίζοντας ότι ταλέντο δεν χρειάζεται μόνο από τους ηθοποιούς, αλλά και από εκείνους που αποφασίζουν ποιοι θα συμμετάσχουν σε μια σειρά.
«Επαναλαμβάνω, ταλέντο πρέπει να έχουν και εκείνοι που επιλέγουν ποιοι θα παίξουν σε σειρές», σημείωσε.
Η κριτική για τα κάστινγκ στην τηλεόραση
Ο ηθοποιός άσκησε κριτική στον τρόπο με τον οποίο γίνονται συχνά οι επιλογές προσώπων στις τηλεοπτικές δουλειές, λέγοντας πως πολλές φορές είναι απολύτως προβλέψιμο ποιος θα πάρει έναν ρόλο.
«Κάνουν κάστινγκ και είναι τόσο αυτονόητο ποιος θα παίξει. Δεν υπάρχει μια έκπληξη, να καθίσει ο τηλεθεατής να δει κάτι άλλο», είπε.
Κλείνοντας, υποστήριξε ότι αυτή η έλλειψη έκπληξης μπορεί να συνδέεται και με το αποτέλεσμα που τελικά έχουν οι σειρές στην τηλεθέαση.
«Και το κακό είναι πως δεν κάνουν τηλεθέαση και μετά αναρωτιούνται γιατί συμβαίνει αυτό», κατέληξε ο Ρένος Χαραλαμπίδης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- «Καμιά φορά ο παθών πρέπει να γίνεται δάσκαλος», ο Γιώργος Κωνσταντίνου για τον εθισμό του στον τζόγο
- Δημήτρης Σταρόβας: Η στήριξη των φίλων του μετά το εγκεφαλικό
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News