Ρέθυμνο: Διαρροή υγρών οδήγησε σε απαγόρευση κολύμβησης στα βόρεια του νομού

Για την αντιμετώπιση του έκτακτου αυτού περιβαλλοντικού προβλήματος, η αρμόδια Διεύθυνση προληπτικά κρίνει αναγκαία την απαγόρευση κολύμβησης.

img 7933

Απαγόρευση κολύμβησης επιβλήθηκε στη βόρεια ακτή της Περιφερειακής Ενότητας στο Ρέθυμνο, μετά από ενημέρωση του Λιμεναρχείου Ρεθύμνης.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Ρεθύμνης η απαγόρευση είναι προσωρινή και αφορά το τμήμα βόρεια του Ξενοδοχείου ΜΕΔΟΥΣΑ, στην οδό Σοφ. Βενιζέλου, καθώς διαπιστώθηκαν στο αμμώδες τμήμα της ακτής, σημάδια διαρροής υγρών.

Για την αντιμετώπιση του έκτακτου αυτού περιβαλλοντικού προβλήματος, η αρμόδια Διεύθυνση προληπτικά κρίνει αναγκαία την απαγόρευση κολύμβησης, τόσο βόρεια του ξενοδοχείου ΜΕΔΟΥΣΑ όσο και έως 50 μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής του αγωγού όμβριων που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο. Ζητείται μάλιστα από τον Δήμο Ρεθύμνης, για την προστασία της Υγείας των λουομένων, την άμεση τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων κολύμβησης στην περιοχή, μέχρι τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών να καταστήσουν το θαλάσσιο νερό κατάλληλο για κολύμβηση.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ