Ανησυχία στο Ρέθυμνο: Περίπου 30 περιστατικά γαστρεντερίτιδας, ελέγχεται το νερό μετά τις πλημμύρες

Ο ΕΟΔΥ αναζητά πιθανό κοινό στοιχείο μεταξύ των ασθενών, ενώ οι υπηρεσίες προχωρούν σε ελέγχους χωρίς να έχει ακόμη προσδιοριστεί η αιτία των περιστατικών

Ανησυχία στο Ρέθυμνο: Περίπου 30 περιστατικά γαστρεντερίτιδας, ελέγχεται το νερό μετά τις πλημμύρες

Προβληματισμό προκαλεί στο Ρέθυμνο η αύξηση των περιστατικών γαστρεντερίτιδας, καθώς περίπου 30 άτομα έχουν απευθυνθεί από την περασμένη Παρασκευή στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου με σχετικά συμπτώματα.

Η πραγματική έκταση του φαινομένου ενδέχεται να είναι μεγαλύτερη, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι όλοι όσοι εμφάνισαν συμπτώματα αναζήτησαν νοσοκομειακή φροντίδα.

Ελέγχεται και το νερό μετά τις πλημμύρες

Οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες προσπαθούν πλέον να εντοπίσουν τι βρίσκεται πίσω από την αύξηση των περιστατικών.

Ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, Δρ. Αντώνης Παπαδάκης, ανέφερε ότι εξετάζεται μεταξύ άλλων εάν υπάρχει κάποια σύνδεση με το νερό, μετά τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν την Κρήτη.

Για τον λόγο αυτό έχει δοθεί εντολή να γίνουν έλεγχοι στο νερό και στους τέσσερις νομούς του νησιού.

Η αιτία των περιστατικών δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχει επιβεβαιωμένη σύνδεση με την ποιότητα του νερού.

Στη διερεύνηση και ο ΕΟΔΥ

Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι να πρόκειται για ιογενή γαστρεντερίτιδα, με τον αυξημένο αριθμό των περιστατικών να έχει κινητοποιήσει τις υγειονομικές αρχές.

Στη διερεύνηση έχει εμπλακεί και ο ΕΟΔΥ, ο οποίος προχωρά σε ιχνηλάτηση ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποιο κοινό στοιχείο που συνδέει τους ασθενείς.

Στο πλαίσιο αυτό έχει αποσταλεί ειδικό ερωτηματολόγιο, μέσω του οποίου συγκεντρώνονται πληροφορίες για τα περιστατικά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εμφανίστηκαν τα συμπτώματα.

Οι έρευνες συνεχίζονται και οι αρμόδιες υπηρεσίες αναμένουν τα αποτελέσματα των ελέγχων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει σύνδεση με τις πρόσφατες πλημμύρες ή εάν πρόκειται για ιογενές φαινόμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125

Από το Δίκτυο