Ρεύμα – ΥΠΕΝ: Στις 25 Ιουλίου η ανακοίνωση των τιμολογίων ρεύματος Αυγούστου

Στις 25 Ιουλίου ο καθορισμός των τιμολογίων ρεύματος, αντί για τις 10 του ίδιου μήνα, από το ΥΠΕΝ.

Ρεύμα - ΥΠΕΝ: Στις 25 Ιουλίου η ανακοίνωση των τιμολογίων ρεύματος Αυγούστου

Για τις 25 Ιουλίου μετατίθεται η ημερομηνία για τον  καθορισμό των τιμολογίων ρεύματος, αντί για τις 10 του ίδιου μήνα, από το ΥΠΕΝ για την διευκόλυνση των προμηθευτών ενέργειας.

Με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής από την 1 Αυγούστου, την τελευταία μέρα κάθε μήνα, οι εταιρείες οφείλουν να καταθέσουν το κόστος των τιμολογίων τους για τον μεθεπόμενο μήνα και βάσει αυτών να τιμολογήσουν τους πελάτες τους.

Κατ΄εξαίρεση για αυτό το μήνα, είχε προγραμματιστεί για την, η υποβολή των σχετικών στοιχείων να γίνει μέχρι τις 10 Ιουλίου. Ωστόσο ο περιορισμένος χρόνος, σε συνδυασμό με το ράλι τιμών που χαρακτηρίζει αυτή την περίοδο τις τιμές χονδρεμπορικής κρίθηκε ότι απαιτεί περισσότερο χρόνο προετοιμασίας.

Με επιστολή που εστάλη από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, ο σχεδιασμός μετατέθηκε για τις 25 Ιουλίου.

Η επιστολή που εστάλη από τον κ. Σκρέκα στους προμηθευτές ενέργειας

Αξιότιμοι κύριοι,

Όπως γνωρίζετε σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 138 του ν. 4951/2022 (ΦΕΚ Α’ 129/04.07.2022), σχετικά με τη Θέσπιση έκτακτων ρυθμίσεων μεταβατικού χαρακτήρα στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας για την άμβλυνση των οικονομικών συνεπειών της ενεργειακής κρίσης και ειδικότερα της παρ. 2, οι Προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας ανακοινώνουν σε μηνιαία βάση και σε ευδιάκριτο σημείο στην ιστοσελίδα τους, έως το τέλος του δεύτερου μήνα (Μ-2) πριν από τον μήνα εφαρμογής (Μ), τις πάγιες χρεώσεις και τις χρεώσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για το σκέλος ισχύος και ενέργειας που εφαρμόζονται στα τιμολόγια προμήθειας της παρ. 1 του ανωτέρω άρθρου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της παρ. 4 περ. (β) του ίδιου άρθρου για την πρώτη περίοδο εφαρμογής, η ανακοίνωση των χρεώσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας διενεργείται έως την 10η Ιουλίου 2022, ημερομηνία η οποία θα παρέλθει μεθαύριο και δε δίνει τη δυνατότητα στους προμηθευτές να ανακοινώσουν έγκαιρα τις χρεώσεις προμήθειας των νέων τιμολογίων.

Υπό το ανωτέρω πρίσμα και για τη διευκόλυνση της διαδικασίας, κρίνεται αναγκαία η μετάθεση της ημερομηνίας ανακοίνωσης των σχετικών χρεώσεων προμήθειας ειδικότερα για την πρώτη περίοδο εφαρμογής έως την 25η Ιουλίου 2022. Για το σκοπό αυτό έχει δρομολογηθεί ήδη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα υλοποιηθεί σύντομα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Motor Oil: H συμφωνία με την Ελλάκτωρ και τι εμπεριέχει
Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2022: Πότε πληρώνουν ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημόσιο
«Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή»: Έρχονται και νέοι δικαιούχοι για το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών
Εξοικονομώ 2021: Αύξηση προυπολογισμού βάζει στο πρόγραμμα όλους τους επιλαχόντες