RGC 2021: Σας περιμένουμε σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον

image 634511

Το ενδιαφέρον για συμμετοχή και παρακολούθηση των θεματικών ενοτήτων του 9ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου – Regional Grovwth Conference είναι αυξημένο.

Αυτό απαίτησε και ιδιαίτερη προετοιμασία, εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής, ώστε οι χώροι της Αχάια Κλάους να θωρακιστούν υγειονομικά και όσοι περάσουν το κατώφλι της να είναι απόλυτα ασφαλείς.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;   

–  Για την είσοδο είναι απαραίτητα:

  • Πιστοποιητικό Εμβολιασμού
  • Αρνητικό Rapid Test ή PCR Test 72 ωρών

Ωστόσο δεν θα αποκλειστούν από την είσοδο όσοι δεν διαθέτουν κάτι από τα παραπάνω. Επειδή η οικογένεια της «Π» και οι συνεργάτες της αφενός θεωρούν τιμή τους να σας υποδεχτούν στην 9η αυτή διοργάνωση και αφετέρου θέλουν να σας δώσουν τη δυνατότητα να γίνεται κοινωνοί των όσων σημαντικών θα ακουστούν στη διάρκεια του συνεδρίου και να δείτε από κοντά και να συνομιλήσετε με τις σημαντικές προσωπικότητες εντός και εκτός Ελλάδας που θα φιλοξενηθούν σε αυτό, εξασφάλισαν τη δυνατότητα και του επιτόπιο ελέγχου.

Αυτό σημαίνει ότι για τη διευκόλυνσή σας θα υπάρχουν στην κεντρική είσοδο της Αχάια Κλάους οργανωμένα κλιμάκια που θα πραγματοποιούν δωρεάν ράπιντ τεστ. Για την έγκαιρη προσέλευσή σας στις συνεδρίες ενδείκνυται να προγραμματίσετε την έλευσή σας στον χώρο λίγα λεπτά νωρίτερα ώστε να έχετε και το περιθώριο της διενέργειας του τεστ.  

Για όσους δεν προλάβατε να εγγραφείτε, καθώς έκλεισε ήδη η πλατφόρμα των προεγγραφών, σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να εγγραφείτε κατά την έλευσή σας στον χώρο του συνεδρίου. Διαδικασία η οποία προϋποθέτει επίσης την έγκαιρη προσέλευσή σας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι απαγορεύσεις και οι υγειονομικοί κανόνες δεν επιτρέπουν τη διακίνηση έντυπων προσκλήσεων ως εκ τούτου είστε προσκεκλημένοι και με πολλή χαρά θα σας υποδεχτούμε στις εργασίες του τριήμερου συνεδρίου μας.   

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Η επόμενη μέρα της πανδημίας προβληματίζει και απασχολεί όχι μόνον τη διοίκηση της υγείας και τον υγειονομικό κόσμο, αλλά ολόκληρη της κοινωνία.

Το συν της πανδημικής περιόδου, η οποία ακόμα δεν έχει κλείσει και δεν γνωρίζουμε το πότε αυτό θα συμβεί, είναι ότι έθεσε τα θεμέλια για την αναζήτηση νέων μεθόδων που μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας του συστήματος υγείας.

Μέσα σε ένα χρόνο καλύφθηκαν ανάγκες και υλοποιήθηκαν έργα που αποτελούν πάγιο ζητούμενο για το ΕΣΥ. Ενδεικτικό παράδειγμα η ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ.

Η επόμενη μέρα απαιτεί οργάνωση και σωστό σχεδιασμό ώστε αυτά που θα αφήσει πίσω η πανδημία, εξοπλισμό και προσωπικό, να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλές λειτουργικό δίχτυ για την Πρωτοβάθμια, τη Δευτεροβάθμια και την Τριτοβάθμια Περίθαλψη.

Το πώς, θα το παρουσιάσουν στο πλαίσιο της συνεδρίας που συνδιοργανώνεται με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια οι άμεσα εμπλεκόμενοι στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου.

Ειδικότερα οι άνθρωποι που χειρίστηκαν την πανδημική περίοδο έχοντας πετύχει θετικό πρόσημο σε όλη αυτή την προσπάθεια, θα ανοίξουν τα χαρτιά τους για την επόμενη μέρα.

Στο πάνελ των ομιλητών θα είναι οι εξής:

  • Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Υγείας
  • Ανδρέας Ξανθός, πρώην υπουργός Υγείας και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ
  • Παναγιώτης Αρκουμανέας, πρόεδρος του ΔΣ Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)
  • Ιωάννης Κοτσιόπουλος, γγ του υπουργείου Υγείας
  • Χαράλαμπος Μπονάνος, αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας

Μίνα Γκάγκα, πρόεδρος, Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας

ΠΑΝΔΗΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

H πανδημία και οι κατ’ εξακολούθηση μακροχρόνιες καραντίνες, σε συνδυασμό με τον αόρατο εχθρό, που παραμόνευε και χτυπούσε πισώπλατα πολλές φορές, ταρακούνησαν την κοινωνία, σε κάθε επίπεδο. Οχι μόνο οικονομικό. Η κοινωνική συνοχή δέχθηκε ισχυρό πλήγμα, αλλά η άμεση ενεργοποίηση και παρέμβαση ειδικών μηχανισμών άμυνας και αντεπίθεσης ισορρόπησαν την κατάσταση. Αυτό το τόσο ευαίσθητο κοινωνικά και οικονομικά θέμα, με τίτλο «Κοινωνική Συνοχή κατά τη διάρκεια και μετά την κρίση», θα συζητηθεί σε ειδική Συνεδρία στο Διεθνές Συνέδριο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, 3 έως 5 Ιουνίου στην «Αχαΐα Κλάους».

 Θα αναπτύξουν τις θέσεις τους:

Nicolas Schmit, Ευρωπαίος επίτροπος για Θέσεις Εργασίας και Κοινωνικών Δικαιωμάτων

Δόμνα Μιχαηλίδου, αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας

Ελένη Φωτοπούλου, αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος / προϊσταμένη Μονάδας B’, Διαχειριστική Αρχή του FEAD / Greece – National, Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού

Θοδωρής Γεωργακόπουλος, διευθυντής σύνταξης, diaNEOsis

* Συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο Φάνης Παπαθανασίου, δημοσιογράφος στην ΕΡΤ.

ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η ισότητα και η διαφορετικότητα αποτελούν θεμελιώδη δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους, ανεξαιρέτως. Είμαστε όλοι ίσοι αλλά και διαφορετικοί. Εξ ου και οι δύο αυτές έννοιες δεν είναι αντιφατικές αλλά συμπληρωματικές. «Ισότητα και Διαφορετικότητα» είναι το θέμα της 31ης Συνεδρίας που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του RGC 2021 το Σάββατο 5 Ιουνίου και ώρα 13.45. Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίας, θα παρουσιαστούν από τους συμμετέχοντες απόψεις, πολιτικές, προγράμματα, υπηρεσίες, νομοθετικά μέτρα κ.ά. για την υποστήριξη και υπεράσπιση του αγώνα κατά των διακρίσεων και υπέρ των ίσων ευκαιριών. Παράλληλα, στόχος της Συνεδρίας είναι η ανάδειξη μιας εναλλακτικής-νέας οπτικής των εκφάνσεων της διαφορετικότητας, για τη θέση του κάθε ατόμου στον κόσμο τόσο σε σχέση με τους άλλους όσο και με τον ίδιο του τον εαυτό.

Συνδιοργανωτής της Συνεδρίας είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ερευνας και Καινοτομίας.

Συμμετέχουν οι:

Μαρία Συρεγγέλα, γενική γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ευρωβουλευτής  

>Αμαλία Βούλγαρη, βοηθός περιφερειάρχη, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας των Φύλων και Φυλετικών Διακρίσεων

Γρηγόρης Βαλλιανάτος, συγγραφέας, δημοσιογράφος & ακτιβιστής   

Θα συντονίσει η Κατερίνα Γκαγκάκη, επικοινωνιολόγος.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

moustakas
covidtest
21587d35f9af9cdd06c97da7c6228fed L
karakostas proedriko1