RGC 2022 – Ελίζα Φερέιρα προς Ελλάδα: «Εκμεταλλευτείτε τους Ευρωπαϊκούς πόρους»

Η κα. Φερέιρα αναφέρθηκε στις κατευθυντήριες γραμμές, καθώς και στη βεντάλια χρηματοδοτικών εργαλείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη βιώσιμη ανάπτυξη των περιφερειών ενόψει της προγραμματικής περιόδου 2021-2027

RGC 2022 - Ελίζα Φερέιρα προς Ελλάδα: «Εκμεταλλευτείτε τους Ευρωπαϊκούς πόρους»

Η Επίτροπος Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ελίζα Φερέιρα, εκπροσωπώντας τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, έκανε διαδικτυακή παρέμβαση κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης (RGC) που διοργανώνει το τριήμερο 9-11 Ιουνίου η εφημερίδα «Πελοπόννησος» στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η κα. Φερέιρα αναφέρθηκε στις κατευθυντήριες γραμμές, καθώς και στη βεντάλια χρηματοδοτικών εργαλείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη βιώσιμη ανάπτυξη των περιφερειών ενόψει της προγραμματικής περιόδου 2021-2027. Σε αυτό το πλαίσιο, και στοχεύοντας στην ανάκαμψη των περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το τρέχον πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υπογράψει κοινό σχέδιο δράσης με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η Επίτροπος αναφέρθηκε στη νέα περίοδο προγραμματισμού, δηλώνοντας πως υπάρχουν περισσότερα μέσα, περισσότερες ευκαιρίες και επενδυτικές δυνατότητες από ποτέ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού και την επίτευξη του στόχου μιας ανθεκτικής, πράσινης και ψηφιακής ανάκαμψης. Παράλληλα, υπογράμμισε πως οι εθνικές, περιφερειακές και τοπικές κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν την άνευ προηγουμένου πρόκληση της ανάπτυξης και υλοποίησης επενδυτικών προγραμμάτων που στηρίζονται στο νέο πολυετές δημοσιονομικό πρόγραμμα. Ως εκ τούτου, κρίνεται απαραίτητο να ενώσουν όλοι τις δυνάμεις τους, προκειμένου να επιτύχουν τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Μέσω του κοινού σχεδίου δράσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών φιλοδοξούν να στηρίξουν τις τοπικές και περιφερειακές αρχές, να δώσουν ώθηση στην πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και στην ανάπτυξη επενδυτικών εργαλείων, αλλά και να προωθήσουν την οικονομική και κοινωνική συνοχή με την ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας στην Ευρώπη.

Ακόμη, αναφέρθηκε τόσο στην επείγουσα χρηματοδότηση για τη φιλοξενία προσφύγων από την Ουκρανία, όσο και σε νέα χρηματοδοτικά προγράμματα που θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υπογεννητικότητας στα κράτη-μέλη.

Εκτός των άλλων, αναφέρθηκε και στις ευκαιρίες που προσφέρει η τηλεργασία στην ανάπτυξη των μικρότερων πόλεων, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα ζωής των εργαζομένων, αλλά και στηρίζοντας την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών.

Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών, που έχουν πλήξει πολλές φορές τη χώρα μας, με τη βοήθεια ευρωπαϊκών επενδυτικών προγραμμάτων για τη βελτίωση υποδομών και μέσων.

Η κα. Φερέιρα έκλεισε την ομιλία της, καλώντας την χώρα μας να εκμεταλλευτεί στον έπακρον τους ευρωπαϊκούς πόρους, προκειμένου να περάσει στην εποχή της ψηφιακής Ελλάδας, να αναπτύξει την οικονομία της και να καταπολεμήσει την ανεργία.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λοβέρδος σε Ερντογάν: «Να ασχοληθεί με τους Τούρκους ψηφοφόρους που τού γυρίζουν την πλάτη»
Χατζηδάκης για ψηφιακή κάρτα εργασίας: Τέθηκε σε ισχύ κατόπιν αιτήματος της ΓΣΕΕ
Πλεύρης: Προτεραιότητά μας η επίλυση προβλημάτων στις δημόσιες δομές υγείας
ΣΥΡΙΖΑ σε Οικονόμου: Έφυγε η σκευωρία και έμεινε το σκάνδαλο της Novartis