Ροΐτικα: Λύση μετά τον 15αυγουστο για τις συνεχείς διακοπές νερού

Περισσότερες από δέκα ημέρες, σχεδόν κάθε απόγευμα οι κάτοικοι άνοιγαν τις βρύσες τους και νερό δεν έτρεχε. Οι κοινότητες των Ροϊτίκων και του Μιντιλογλίου αντιμετώπισαν σοβαρά θέματα με την υδροδότηση φέτος.

nero erga

Προς το τέλος της φαίνεται πως οδεύει η τεράστια ταλαιπωρία που έχουν υποστεί οι κάτοικοι των Ροϊτίκων τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όπου κατά τις απογευματινές ώρες σταματά η παροχή νερού.

Εδώ και περισσότερες από δέκα ημέρες, σχεδόν κάθε απόγευμα οι κάτοικοι άνοιγαν τις βρύσες τους και νερό δεν έτρεχε. Σαν να μην έφτανε αυτό, υπό τον φόβο των πυρκαγιών και για να υπάρχει νερό για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, η ΔΕΥΑΠ έκλεινε τις παροχές νερού από τις 2 τη νύχτα μέχρι τις 7 το πρωί. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι κάτοικοι να απηυδήσουν και να ψάχνουν που να αποδώσουν τις ευθύνες για την ελλιπή υδροδότηση.

Η ΔΕΥΑΠ αναλογιζόμενη το τεράστιο πρόβλημα, αναζητούσε λύσεις το προηγούμενο διάστημα και τελικά προκρίθηκε αυτή των εργασιών στο δίκτυο για να μπορέσει να υποδεχτεί νερό από το φράγμα Πείρου-Παραπείρου.

Από την περασμένη Πέμπτη, όπως είχε γράψει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο εργολάβος του έργου «έπιασε δουλειά» για να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες αλλαγές στο δίκτυο και σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα είναι όλα έτοιμα για τη σύνδεση.

Οριστική ημερομηνία δεν δίνουν από τη ΔΕΥΑΠ, καθώς μπορεί να προκύψουν απρόοπτα προβλήματα, ωστόσο η ενημέρωση που έχουν και οι πρόεδροι των κοινοτήτων που θα συνδεθούν με το φράγμα, είναι πως μετά τον 15αύγουστο θα είναι όλα έτοιμα.

Ιδιαίτερα οι κοινότητες των Ροϊτίκων και του Μιντιλογλίου αντιμετώπισαν σοβαρά θέματα με την υδροδότηση φέτος και οι κάτοικοι όλο το προηγούμενο διάστημα ζητούσαν απαντήσεις, τις οποίες τελικά έλαβαν μέσω της «Π».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

tsolias 1
sillipsi aniliki
kyritopoulos
emporikos1