Ρώρος-Ωρα Πατρών: Καλό θέμα για το καρναβάλι το «Σημεία και Τέρατα»

«Κατά τα άλλα η κ. Κουρή επιρρίπτει ευθύνες στην Ώρα Πατρών ότι αντιπολιτευομαστε» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της για το καρναβάλι η Δημοτική παράταξη.

Ρώρος-Ωρα Πατρών: Καλό θέμα για το καρναβάλι το «Σημεία και Τέρατα»

Με το Διοικητικό Συμβούλιο σε διακοσμητικό ρόλο πορεύεται ο καρναβαλικος οργανισμός, αφού οι αποφάσεις λαμβάνονται σε εξωθεσμικά κέντρα. Αποτέλεσμα της γραφειοκρατικής, διεκπεραιωτικής λειτουργίας να  οδηγεί τον οργανισμό σε απώλεια ζωτικότητας και δημιουργικότητας.

Τον Ιούνιο του 2021 έγινε προκήρυξη για το «θεματικό πάρκο χώρο αναψυχής και καλλιτεχνικών δράσεων εξερεύνησης και παιχνιδιού στον εξωτερικό χώρο των παλαιών σφαγείων». Η παρέμβαση και διαμόρφωση του θεματικού πάρκου θα γίνει σε ένα χώρο 1920 τετραγωνικά μέτρα πού γειτνιάζει με το συγκρότημα των δημοτικών σφαγείων μνημείο χαρακτηρισμένο από το ΥΠΠΟ ως έργο τέχνης και θα αποτελέσει τη λειτουργική συνέχεια τους.

Είχαμε έγκαιρα καταθέσει τις προτάσεις μας, ότι η προκήρυξη είναι αντιεπιστημονική και αντιδεοντολογική. Καλούσε σε συμμετοχή άτομα με μόνη προϋπόθεση να είναι άνω των 18 χρόνων, χωρίς καμία επιστημονική επάρκεια, προέβλεπε οι συμμετέχοντες να προτείνουν τον χαρακτήρα του πάρκου (με ποια επιστημονική κατάρτιση;) απαιτούσε να μην υπάρξει ανάγκη έκδοσης οικοδομικής άδειας, δινόταν η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να καθορίσουν τον τρόπο παρουσίασης της πρότασης κάτι που δεν εξασφαλίζει την μυστικότητα που τηρείται σε διαγωνισμούς και τέλος αποκλείει και την περαιτέρω εμπλοκή του νικητή δημιουργού στην επεξεργασία της ιδέας που θα βραβευθεί.

Στην Επιτροπή Διαγωνισμού δεν υπάρχει ούτε ένας αρχιτέκτονας τακτικό μέλος με την πλειοψηφία των κριτών να έχουν άμεση σχέση με την ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, ο δε πρόεδρος είναι γιατρός διευθυντής στη ΜΕΘ!!!!

Η λογική τους να εξυπηρετείται ο σκόπος χρησιμοποιώντας μέσα και ανθρώπους.

Το αποτέλεσμα αποκαρδιωτικό μόλις δύο συμμετοχές υπήρξαν στο διαγωνισμό ενώ τα βραβεία που είχε προκηρύξει η επιτροπή ήταν 3…. Θα μπορούσε να αποτελέσει καλό θέμα για το καρναβάλι ως “Σημεία και Τέρατα”… Κατά τα άλλα η κ. Κουρή επιρρίπτει ευθύνες στην Ώρα Πατρών ότι αντιπολιτευομαστε. Εκ του αποτελέσματος δικαιωνόμαστε…. Το πρόβλημα όμως παραμένει, λειτουργείτε σε βάρος του καρναβαλιού και της πόλης. Καλούμε τη Λαϊκή Συσπείρωση και την κ. Κουρή να συνεργαστεί (όχι στα λόγια) με φορείς, συλλόγους, παράταξεις και να προχωρήσει σε έναν διαγωνισμό επιστημονικά τεκμηριωμένο για να υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιο είναι το χωριό με την πιο παράξενη ονομασία στην Ελλάδα - βρίσκεται στην Πελοπόννησο!
Αιγιάλεια: Στον αέρα η τοπική ιστορική επέτειος - Αργία για όλους η 26η Ιανουαρίου
ΣΚΕΑΝΑ: Ακυρώθηκαν ξανά οι εκλογές - Γκρίνιες και αρνητικό κλίμα
Σε τροχιά υλοποίησης τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης στα Νοσοκομεία Πύργου και Αιγίου - Έπεσαν υπογραφές