Πάτρα: Ο Ρώρος επιρρίπτει ευθύνες στο Δήμο για τις άδειες του μποναμάδες

Πολιτικές ευθύνες της δημοτικής Αρχής βλέπει ο Γιώργος Ρώρος σχετικά με το θέμα των αδειών σε πωλητές για τους μποναμάδες.

betcsksfjs549fc72c7d6e6

Σε δήλωση προχώρησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ωρα Πατρών” και πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Γιώργος Ρώρος σχετικά με τις άδειες πλανόδιων πωλητών στους μποναμάδες.

Ο κ. Ρώρος τονίζει στη δήλωσή του πως ο Δήμος είχε παραχωρήσει άδειες, οι οποίες βρέθηκαν από την Αστυνομία παραποιημένες ως προς τα προϊόντα διάθεσης προς πώληση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Όλο το προηγούμενο διάστημα άπαντες οι φορείς της τοπικής αγοράς, ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών και η Ομοσπονδία των Εμπόρων ανέδειξαν τον τρόπο διάθεσης των αδειών για την συμμετοχή στους μπουναμάδες κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς του 2016 από την δημοτική αρχή.

Η εισαγγελική αρχή επιλήφθηκε του παραπάνω θέματος κατόπιν δημοσιευμάτων στον τοπικό τύπο και όχι μετά από δική μας αναφορά, όπως ψευδώς και αναληθώς αναφέρεται από συνεργάτες της δημοτικής αρχής και  κατέληξε ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου.

Τονίζουμε και πάλι ότι η δημοτική αρχή είχε παραχωρήσει άδειες για συμμετοχή στους μπουναμάδες, οι οποίες μετά την ενδελεχή έρευνα της Αστυνομίας βρέθηκαν παραποιημένες ως προς τα προϊόντα διάθεσης προς πώληση, ενώ διαπιστώθηκε ότι αυτές μεταπωλήθηκαν έναντι του ποσού των 750 και 350 ευρώ, από δωρεάν που είχαν παραχωρηθεί στους δικαιούχους.

Από την αρχή της όλης υπόθεσης είχαμε τοποθετηθεί ότι για τον εν λόγω ζήτημα υπάρχουν σαφέστατα πολιτικές ευθύνες για την όλη διαδικασία χορήγησης των συγκεκριμένων αδειών, ενώ σε καμία περίπτωση δεν ήταν στόχος μας να την πληρώνουν εργαζόμενοι.

Φυσικά και δικαίως το δικαστήριο έκρινε ότι οι εργαζόμενοι δεν είχαν ποινική ευθύνη για τον τρόπο χορήγησης των παραπάνω αδειών, ενώ από την ακροαματική διαδικασία και τη μαρτυρία των δύο αντιδημάρχων προέκυψε το δίκαιο των όσων υποστηρίζαμε, δηλαδή ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες ως προς τη διαχείριση και διάθεση των συγκεκριμένων αδειών.

Νιώθουμε ιδιαίτερα δικαιωμένοι μετά και από την κατάθεση των δύο αντιδημάρχων ενώπιον του δικαστηρίου, ότι από το επόμενο έτος που αναδείξαμε το συγκεκριμένο θέμα, δηλαδή από το έτος 2017 και μετά ακολουθείτε άλλη διαδικασία, διαδικασία που είχαμε έγκαιρα υποδείξει ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους φαινόμενα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

covidtest
21587d35f9af9cdd06c97da7c6228fed L
karakostas proedriko1
ΦΩΤΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ 1