Ρωσία: Κατηγορεί την Ουκρανία για τους διαρκείς βομβαρδισμούς στη Ζαπορίζια

Τι μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

zaporizia

Το ρωσικό πρακτορείο TASS μεταδίδει πως ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια στην Ουκρανία και αυτή τη στιγμή, βρίσκεται υπό ρωσική κυριαρχία, βομβαρδίζεται διαρκώς, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει ανιχνευτεί διαρροή ακτινοβολίας.

Τις συγκεκριμένες πληροφορίες, το TASS τις μεταδίδει επικαλούμενο επαφή με τον Ρενάτ Κάρτσαα, σύμβουλο του διευθύνοντος συμβούλου της Rosenergoatom και αναφέροντας πως συνολικά 15 οβίδες έχουν πέσει στις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού

«Βομβάρδισαν όχι μόνο χθες, αλλά και σήμερα, βομβαρδίζουν αυτή τη στιγμή», ανέφερε  ο αξιωματούχος, τονίζοντας την τεράστια απειλή για την πυρηνική ασφάλεια.

Ο αξιωματούχος αναφέρει πως οι οβίδες εκτοξεύθηκαν σε εγκατάσταση αποθήκευσης ξηρών πυρηνικών αποβλήτων, σε κτίριο όπου στεγάζεται και χρησιμοποιημένο πυρηνικό καύσιμο, ξεκαθαρίζοντας πως μέχρι τώρα δεν έχουν υπάρξει εκπομπές ραδιενέργειας.

Από την πλευρά τους, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν απάντησαν σε αίτημα για σχολιασμό αυτών των πληροφοριών.

Να αναφέρουμε πως η περιοχή του σταθμού της Ζαπορίζια έχει βομβαρδιστεί επανειλημμένα, με την Ουκρανία, αλλά και τη Ρωσία να αλληλοκατηγορούν η μία χώρα την άλλη, χωρίς να αναλαμβάνουν την ευθύνη για επιθέσεις που θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει σοβαρότατο πυρηνικό δυστύχημα.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΠΑ
ΝΑΥΑΓΙΟ
ΗΠΑ
Γαλλία