Ρωσία: Ο Πούτιν επιδεικνύει στρατηγικούς πυραύλους – Υπόνοιες για χτύπημα στο Λονδίνο
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η τελευταία ανάπτυξη του στρατηγικού πυραύλου Yars στην περιοχή Τβερ, η οποία είναι πιο κοντά στα σύνορα του ΝΑΤΟ από τη βάση Κοζέλσκι, έρχεται καθώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν εντείνει τις κινήσεις του στον τομέα των πυρηνικών όπλων
Οι απειλές του Πούτιν, μέσω επίδειξης της πυρηνικής της δύναμης συνεχίστηκαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, με το Κρεμλίνο να αναπτύσσει περισσότερους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς κοντά στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας.
Πλάνα που δημοσιεύθηκαν από κρατικές υπηρεσίες έδειξαν την ανάπτυξη ενός στρατηγικού πυραύλου Yars -ο οποίος μπορεί να εφοδιαστεί με πυρηνική κεφαλή και να φτάσει όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και την ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ- στην περιοχή Τβερ, βόρεια της Μόσχας.
Όπως επισημαίνει η DailyMail, η είδηση αυτή έρχεται μια μέρα μετά τη δημοσίευση εικόνων από έναν άλλο πύραυλο Yars στη βάση Κοζέλσκι, 160 μίλια νότια της Μόσχας.
Επιπλέον, την Τετάρτη, σε βίντεο απεικονιζόταν πύραυλος να φτάνει στην ίδια βάση, τη στιγμή που ένας απόστρατος Ρώσος στρατηγός ανέφερε ότι η Ρωσία πρέπει να δώσει προτεραιότητα στο να πλήξει το Λονδίνο και όχι την Ουάσιγκτον.
Ο Πούτιν ανεβάζει ξανά τους τόνους για τα πυρηνικά
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η τελευταία ανάπτυξη του στρατηγικού πυραύλου Yars στην περιοχή Τβερ, η οποία είναι πιο κοντά στα σύνορα του ΝΑΤΟ από τη βάση Κοζέλσκι, έρχεται καθώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν εντείνει τις κινήσεις του στον τομέα των πυρηνικών όπλων από τότε που κήρυξε τον πόλεμο στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, με τη Δύση να αποτελεί τον κύριο στόχο.
Τέτοιες απειλές είχαν «καταλαγιάσει» τις τελευταίες εβδομάδες μετά την παρότρυνση του Πεκίνου να σταματήσει, αλλά σιγά-σιγά αυξάνονται ξανά ενόψει της Ημέρας Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων της Ρωσίας το Σάββατο.
«Ένα σύνταγμα πυραύλων στην περιοχή του Τβερ έχει τεθεί σε υπηρεσία μάχης μαζί με ένα κινητό σύστημα Yars» δήλωσε σχετικά ο διοικητής των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων της Ρωσίας, συνταγματάρχης Σεργκέι Καρακάγιεφ, στο Zvezda TV.
Υπόνοιες για πυρηνικό χτύπημα στο Λονδίνο
Η τελευταία φορά που η Ρωσία έκανε επίδειξη των πυραύλων Yars που διαθέτει ήταν τον Οκτώβριο, όταν ο ρώσος πρόεδρος επέβλεπε τις ετήσιες πυρηνικές ασκήσεις Grom.
Υποβρύχια, βομβαρδιστικά με πυρηνική ικανότητα και πυρηνικοί πύραυλοι της Ρωσίας συμμετείχαν σε αυτές τις ασκήσεις που διεξήχθησαν υπό την επιτήρηση του Πούτιν από το κέντρο διοίκησης. Τότε, μάλιστα, ο συνταγματάρχης Ιγκόρ Κοροτσένκο είχε δηλώσει ότι οι ασκήσεις ήταν μια πρόβα για την καταστροφή του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ.
Σειρά τώρα πήρε ο στρατηγός Γκουρούλεφ, ο οποίος την Πέμπτη χαρακτήρισε τη Δύση «διαβολική», με αφορμή το γεγονός ότι «η Ουκρανία επιτίθεται στη Ρωσία». «Τότε γιατί ντρεπόμαστε να πούμε ότι πρέπει να χτυπήσουμε το Λονδίνο;», αναρωτήθηκε και συνέχισε: «Δεν λέω ότι πρέπει να τους διαλύσουμε όλους. Πρέπει να καταστρέψουμε κρίσιμες εγκαταστάσεις -κέντρα ελέγχου, στρατιωτικές βάσεις και αεροδρόμια. Είμαι βέβαιος ότι έχουμε έναν κατάλογο στο Γενικό Επιτελείο και ενημερώνεται συνεχώς… Είναι πυρηνικά…ή όχι;»
Σημείωσε, τέλος, πως «ένα χτύπημα στο Λονδίνο, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, θα ήταν η πρώτη και τελευταία προειδοποίηση προς τους πραγματικούς φορείς λήψης αποφάσεων, δηλαδή την Ουάσιγκτον».
Πηγή: in.gr
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Γιατί τα κουνούπια τσιμπάνε εσάς και όχι τους άλλους;
Samsung Galaxy Watch 9 vs Apple Watch Series 11: Ποιο αξίζει πραγματικά τα λεφτά σας
Το Φεστιβάλ «Όσα χωράει ένας χορός» στο Σούλι Πατρών ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Ρεύμα: Ποια τιμολόγια συμφέρουν και ποια κρύβουν ρίσκο – Η μεγάλη ανατροπή
Νέα έρευνα, νέο πρόστιμο; Το TikTok ξανά στο μικροσκόπιο
Πανηγυρικός Εσπερινός στην Αγία Παρασκευή Κέρνιτσας ΦΩΤΟ
Συντάξεις Αυγούστου 2026: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς
Ανταμωμα στην Κερπινή Καλαβρύτων ΒΙΝΤΕΟ
