Ρωσία: Στους υπερεθνικιστές ο έμπορος όπλων, που αντάλλαξαν με την Μπρίτνεϊ Γκράινερ
Ο Βίκτορ Μπουτ, ο άνθρωπος που επέστρεψε στη Ρωσία έπειτα από την ανταλλαγή που έγινε ώστε η σταρ του αμερικανικού μπάσκετ Μπρίτνεϊ Γκράινερ να επιστρέψει σπίτι της, μετά την επιστροφή του στη χώρα εντάχθηκε επίσημα στο υπερεθνικιστικό κόμμα.
Σε βίντεο που ανήρτησε στην εφαρμογή Telegram, ο Λεονίντ Σλούτσκι, όρθιος πάνω σε μια σκηνή πίσω από τον Ρώσο έμπορο όπλων, Βίκτορ Μπουτ, είπε: “Θέλω να ευχαριστήσω τον Βίκτορ Ανατόλιεβιτς (Μπουτ) για την απόφαση που έλαβε και τον καλωσορίζω στις γραμμές του καλύτερου πολιτικού κόμματος στη σημερινή Ρωσία”. Η ανταλλαγή με την Μπρίτνεϊ Γκράινερ έγινε την Παρασκευή.
Παρά την επωνυμία του, το ΦΔΚ ενστερνίστηκε από την ίδρυσή του το 1991 μια σκληροπυρηνική, υπερεθνικιστική ιδεολογία απαιτώντας την επανακατάκτηση από τη Ρωσία των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Ο ιδρυτής και επί μακρόν ηγέτης του Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι απέκτησε φήμη ως πολιτικός σόουμαν για τα επιθετικά ξεσπάσματά του και την εκκεντρική συμπεριφορά του έως τον θάνατό του τον Απρίλιο.
Αν και εθεωρείτο σοβαρός διεκδικητής της εξουσίας στα χρόνια του 1990, το ΦΔΚ διαδραματίζει από τότε έναν δευτερεύουσας σημασίας ρόλο στο πολιτικό σύστημα της Ρωσίας, ασκώντας κατ’ επίφαση αντιπολίτευση στο κυβερνών κόμμα Ενιαία Ρωσία ενώ στην πραγματικότητα υποστηρίζει το Κρεμλίνο στα περισσότερα θέματα.
Έχει ένα ιστορικό στρατολόγησης αμφιλεγόμενων προσωπικοτήτων στη ρωσική πολιτική. Το 2007, ο Αντρέι Λουγκοβόι, πρώην πράκτορας της KGB που καταζητείτο στη Βρετανία για τη δολοφονία το προηγούμενο έτος του Ρώσου πρώην κατασκόπου Αλεξάντερ Λιτβινένκο, εξελέγη βουλευτής για το ΦΔΚ.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το σφουγγάρι της κουζίνας που χρησιμοποιούμε όλοι κρύβει δύο απρόσμενους κινδύνους
iPad mini: Η Apple ετοιμάζει την πιο σημαντική αλλαγή που περιμέναμε χρόνια
Λαχειοφόρος για την ανακαίνιση της Μονής Ομπλού ΦΩΤΟ
Τι ώρα πληρώνονται σήμερα οι συντάξεις Σεπτεμβρίου
AirPods 5: Η Apple ίσως τα παρουσιάσει μαζί με τα νέα iPhone
Ξαναλειτουργεί το συντριβάνι του χωριού από τον Σύλλογο Σκιαδιωτών ΒΙΝΤΕΟ
Ούτε στο ψυγείο, ούτε στη φρουτιέρα: Το μυστικό για να διατηρήσεις τις μπανάνες φρέσκες για εβδομάδες!
Razer Huntsman V3 Pro: Το πρώτο low-profile analog optical πληκτρολόγιο esports
