Ρωσία: Συνεχίζεται η επιστράτευση με εκπαίδευση νέων μαχητών στο Καλίνινγκραντ

Γίνεται επίσης αναφορά για εκπαίδευση για τη βελτίωση των σκοπευτικών δεξιοτήτων και προετοιμάζεται στρατιωτικό προσωπικό για «τολμηρές δράσεις στο πεδίο της μάχης».

ΡΩΣΙΑ

Η περιφέρεια του Καλίνινγκραντ αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια, τον θύλακα της Ρωσίας στην ακτή της Βαλτικής Θάλασσας, ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία. Μια περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η ρωσική δύναμη της περιοχής περιλαμβάνει το στόλο της χώρας στη Βαλτική, χιλιάδες στρατιώτες, αλλά και πυραύλους ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές. Στο πλαίσιο της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στην Ουκρανία, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη της εκπαίδευσης επιστρατευμένων εφέδρων στο Καλίνινγκραντ για μάχη.

«Όλο το επιστρατευμένο στρατιωτικό προσωπικό εκπαιδεύεται στα πυρά με μικρά όπλα. Επιπλέον πολίτες που κλήθηκαν από την εφεδρεία αποκαθιστούν τις δεξιότητές τους στο χειρισμό και τη συντήρηση όπλων, στρατιωτικού και ειδικού εξοπλισμού», ανέφερε το υπουργείο στο κανάλι του στο Telegram.

Γίνεται επίσης αναφορά για εκπαίδευση για τη βελτίωση των σκοπευτικών δεξιοτήτων και προετοιμάζεται στρατιωτικό προσωπικό για «τολμηρές δράσεις στο πεδίο της μάχης».

Να υπενθυμίσουμε πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την περασμένη εβδομάδα τη πρώτη επιστράτευση που έχει γίνει στη Ρωσία μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στο πλαίσιο της οποίας εκατοντάδες χιλιάδες επιπλέον πολίτες θα σταλούν να πολεμήσουν στο μέτωπο της Ουκρανίας.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Επίθεση