Ρωσία: Τραγικό δυστύχημα σε τελεφερίκ με τρεις νεκρούς
Ο διευθύνων σύμβουλος και ο επικεφαλής τεχνικός της εταιρείας τέθηκαν υπό κράτηση στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας για το δυστύχημα.
Τραγωδία συνέβη όταν έσπασε το καλώδιο σε τελεφερίκ στο όρος Ελμπρούς της Ρωσίας.
Το ατύχημα συνέβη στις 12 Σεπτεμβρίου στον βόρειο Καύκασο, όπου 37 άτομα επέβαιναν στο τελεφερίκ. Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι καρέκλες συνετρίβησαν πάνω σε βράχους με τους επιβάτες να βρίσκονται ακόμα μέσα, σύμφωνα με την Daily Mail.
Εννέα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα και τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους στο σημείο. Ταυτόχρονα, 25 τουρίστες είχαν παραμείνει για ώρες εγκλωβισμένοι μέχρι να διασωθούν.
Ο αναβατήρας λειτουργούσε από αιγίδα της εταιρείας MKD Elbrus και ήταν το τελικό στάδιο μιας γραμμής της σοβιετικής εποχής που μετέφερε τουρίστες και ορειβάτες σε μια περιοχή κατασκήνωσης βάσης σε υψόμετρο περίπου 3.700 μέτρων.
Ο διευθύνων σύμβουλος και ο επικεφαλής τεχνικός της εταιρείας τέθηκαν υπό κράτηση στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας για το δυστύχημα.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Παρουσιάστηκε το Honor Magic 9 Pro Max
Μέλι: Το μοναδικό τρόφιμο που δεν λήγει ποτέ και βρέθηκε βρώσιμο σε τάφους Φαραώ
Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στην Αchaia Clauss ΒΙΝΤΕΟ
Το νέο premium SUV XPENG G9L βάζει στο στόχαστρο την Ευρώπη
Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 2026: ποσά, πληρωμή Σεπτεμβρίου και αν έρχεται αύξηση
