Ρωσία: Ξεκινά ασκήσεις με τακτικά πυρηνικά όπλα – Παγκόσμια ανησυχία ΦΩΤΟ

Σήμερα το υπουργείο ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει «ασκήσεις πρακτικής εκπαίδευσης στην προετοιμασία χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων».

Ρωσία

Ασκήσεις με τακτικά πυρηνικά όπλα ανακοίνωσε ότι άρχισε αργά το απόγευμα της Τρίτης (21/5) η Ρωσία.

Τις εν λόγω είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος της χώρας Βλάντιμιρ Πούτιν ως απάντηση στα σχόλια Ευρωπαίων ηγετών για το ενδεχόμενο να σταλούν Δυτικοί στρατιώτες στην Ουκρανία αν απαιτηθεί.

Άλλωστε, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει επικαλεστεί και τις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν για πιθανή αποστολή Ευρωπαίων στρατιωτών στην Ουκρανία, καθώς και τις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών ότι η Ουκρανία έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα βρετανικά όπλα για να χτυπά στόχους εντός του ρωσικού εδάφους.

Συγκεκριμένα, σήμερα το υπουργείο ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει «ασκήσεις πρακτικής εκπαίδευσης στην προετοιμασία χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων».

Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει βαλλιστικούς πυραύλους και υπερηχητικά, τους πυραύλους Stinger, και οι στρατιώτες εκπαιδεύονται στο πώς να τοποθετούν στους πυραύλους αυτούς πυρηνικές κεφαλές και πώς να τους μεταφέρουν μυστικά στα σημεία εκτόξευσης.

Εκτιμάται σαφώς ως ένα προειδοποιητικό μήνυμα της Μόσχας προς τη Δύση, με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας να λέει ότι αυτή είναι απάντηση σε προκλητικές δηλώσεις και απειλές συγκεκριμένων αξιωματούχων.

Σημειώνεται ότι αυτά τα τακτικά πυρηνικά όπλα δεν είναι τόσο ισχυρά όσο τα στρατηγικά πυρηνικά όπλα, τα οποία εξαλείφουν ολόκληρες πόλεις, ωστόσο επίσης προκαλούν τεράστιες καταστροφές.

Μάλιστα, το υπουργείο Άμυνας της χώρας έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από την προετοιμασία των ασκήσεων.

Ρωσία

 

Ρωσία Ρωσία Ρωσία

Πηγή: ertnews

Διαβάστε επίσης:

 

Λαμία: Στις κάμερες ασφαλείας αναζητούν το γρίφο της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο εργοστάσιο που εμπλέκεται στα σχολικά γεύματα

Ν. Τζανάκης για σταφυλόκοκκο: Ποιοι οι κίνδυνοι για τα παιδιά -Πώς μεταδίδεται

Youth Pass: Πότε γίνεται η καταβολή των 150 ευρώ στους δικαιούχους

ΕΦΚΑ: Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιουνίου

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop