Ρωσία: «Υπάρχουν ελλείψεις στα φάρμακα» παραδέχθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Τα συνταγογραφούμενα φάρμακα εξαιρούνται από τις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

xapia

Παρά το γεγονός ότι η Ρωσία παράγει τα περισσότερα από τα φάρμακά της, ο πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν παραδέχθηκε σήμερα (24.1.2023) σε δηλώσεις του ότι υπάρχουν ελλείψεις σε κάποια από αυτά στα φαρμακεία αλλά και ότι οι τιμές έχουν αυξηθεί.

Τα συνταγογραφούμενα φάρμακα εξαιρούνται από τις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Ωστόσο, τα προβλήματα που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στις μεταφορές δυσχεραίνει την αποστολή των σκευασμάτων στη Ρωσία, επειδή υπάρχουν ζητήματα στην ασφάλιση και στα τελωνεία ενώ ισχύουν και άλλα περιοριστικά μέτρα, όπως δηλώνουν παράγοντες της φαρμακοβιομηχανίας.

«Υπάρχει έλλειψη σε κάποια φάρμακα παρά το γεγονός ότι είδαμε την παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων τα (πρώτα) τρία τρίμηνα της περασμένης χρονιάς να αυξάνεται κατά περίπου 22%», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης με αξιωματούχους που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

«Το 60% των φαρμάκων στην αγορά είναι εγχώρια σκευάσματα. Ωστόσο, έχει δημιουργηθεί έλλειμμα σε κάποια φάρμακα και οι τιμές έχουν αυξηθεί», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πέρυσι τον Φεβρουάριο, οι Ρώσοι έσπευσαν να προμηθευτούν και να αποθηκεύσουν φάρμακα, με τους πολίτες να αγοράζουν μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες φάρμακα αξίας ενός μήνα.

Η Ρωσία εισάγει επίσης μεγάλο μερίδιο του ιατρικού της εξοπλισμού, όπως βηματοδότες και συσκευές ραδιοθεραπείας, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, και η εξάρτησή της είναι ιδιαίτερα μεγάλη σε ό,τι αφορά περισσότερο περίπλοκες συσκευές.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments