Ρωσία: «Υψηλότερος από ποτέ ο κίνδυνος πυρηνικής σύγκρουσης»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε ότι «δεν τίθεται θέμα» αποκατάστασης της συνθήκης από τη Μόσχα για την ώρα και επίκρινε την «εχθρική πορεία» της Ουάσιγκτον.

Ρωσία: «Υψηλότερος από ποτέ ο κίνδυνος πυρηνικής σύγκρουσης»

Στο πιο… επικίνδυνα υψηλό επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών βρίσκεται η περίπτωση μιας ενδεχόμενης πυρηνικής σύγκρουσης της Ρωσίας με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ, ο οποίος δήλωσε ότι η Μόσχα βρίσκεται σε μια «ντε φάκτο» ανοιχτή σύγκρουση με την Ουάσιγκτον, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Μιλώντας στην εκδήλωση «Ένας κόσμος χωρίς START: Τι μέλλει γενέσθαι», ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε ότι «δεν τίθεται θέμα» αποκατάστασης της συνθήκης από τη Μόσχα για την ώρα και επίκρινε την «εχθρική πορεία» της Ουάσιγκτον.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία αποχώρησε από τη συνθήκη για τη μείωση των πυρηνικών όπλων New START, με τον Ριαμπκόφ να εξηγεί ότι δεν μπορεί να γίνει λόγος για μυστικές ή ανοικτές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για την αποκατάσταση της εν λόγω συνθήκης.

Η Ρωσία θα διατηρήσει τον κόσμο «ασφαλή και ελεύθερο»

«Δεν θα ήθελα να υπεισέλθω σε μια συζήτηση σχετικά με το αν η πιθανότητα μιας πυρηνικής σύγκρουσης είναι υψηλή σήμερα, αλλά είναι υψηλότερη από οτιδήποτε είχαμε τις τελευταίες δεκαετίες, ας το θέσουμε έτσι» δήλωσε επίσης ο Ριαμπκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Παράλληλα, ο Σεργκέι Ριαμπκόφ τόνισε ότι η Ρωσία δεσμεύεται να διατηρήσει τον κόσμο «ασφαλή και ελεύθερο» από την απειλή ενός πυρηνικού πολέμου.

Όμως, αργότερα, πρόσθεσε ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί ως συνήθως, δεδομένου ότι η Ρωσία είναι τώρα «σε μια de facto κατάσταση ανοιχτής σύγκρουσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ