Ρωσικό αεροσκάφος «εκτόξευσε πύραυλο» κοντά σε αεροσκάφη της RAF

Ρωσικό αεροσκάφος «απελευθέρωσε πύραυλο» κοντά σε αεροσκάφη της RAF κατά τη διάρκεια περιπολίας πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, τη στιγμή που δυο άλλα ρωσικά αεροσκάφη το περικύκλωσαν.

ΡΩΣΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ

Ένας πύραυλος εκτοξεύτηκε από ρωσικό αεροσκάφος κοντά σε άοπλο αεροπλάνο της RAF σε περιπολία πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας.

Ο Μπεν Γουάλας είπε ότι το περιστατικό συνέβη στις 29 Σεπτεμβρίου. Επίσης ανέφερε ότι: «Η Ρωσία έχει παραδεχτεί πως συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό, πάνω από τον διεθνή εναέριο χώρο».

Το αεροσκάφος της RAF RC-135 βρισκόταν σε περιπολία ρουτίνας πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα όταν τον πλησίασαν δύο άλλα ρωσικά οπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη SU-27.

Ο Γουάλας είπε ότι αν και δεν είναι ασυνήθιστο για αεροσκάφη να «σκιάζονται» με αυτόν τον τρόπο, «κατά τη διάρκεια αυτής της αλληλεπίδρασης, ωστόσο, αποκαλύφθηκε ότι ένα από τα αεροσκάφη SU-27 απελευθέρωσε έναν πύραυλο στην περιοχή του RAF Rivet Joint πέρα ​​από την οπτική εμβέλεια».

Δεν ήτανε σκόπιμο, ήταν τεχνική «δυσλειτουργία»

Επιπρόσθετα περιέγραψε το περιστατικό ως «δυνητικά επικίνδυνο» – αλλά δεν θεωρήθηκε «σκόπιμη κλιμάκωση».

Η Ρωσία είπε ότι το περιστατικό ήταν «τεχνική δυσλειτουργία».

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας είπε: «Η ανάλυσή μας θα συμφωνούσε ότι επρόκειτο για δυσλειτουργία».

Οι περιπολίες του Ηνωμένου Βασιλείου στη Μαύρη Θάλασσα αρχικά ανεστάλησαν, αλλά τώρα έχουν ξαναρχίσει και συνοδεύονται από μαχητικά αεροσκάφη, πρόσθεσε ο κ. Γουάλας.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νατο
Εργαζόμενοι
ΡΩΣΙΑ
ΡΩΣΙΑ