Ρούλα Πισπιρίγκου για Τζωρτζίνα: «Το παιδί μου δεν έπαθε κάτι στα δικά μου χέρια, μετά έπαθε»

Η συνεδρίαση άρχισε με την εισαγγελέα της έδρας να ρωτάει την κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου σχετικά με μηνύματα που είχε ανταλλάξει για την φαρμακευτική αγωγή της Τζωρτζίνας με τον Ανδρέα Ηλιάδη, επικεφαλής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείο του Ρίο.

Πισπιρίγκου

Σε υψηλούς τόνους, με την Ρούλα Πισπιρίγκου να ξεσπά όταν πιεζόταν από τις επίμονες ερωτήσεις της έδρας, συνεχίστηκε για 9η ημέρα η απολογία της, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η συνεδρίαση άρχισε με την εισαγγελέα της έδρας να ρωτάει την κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου σχετικά με μηνύματα που είχε ανταλλάξει για την φαρμακευτική αγωγή της Τζωρτζίνας με τον Ανδρέα Ηλιάδη, επικεφαλής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείο του Ρίο.

Η εισαγγελέας ρώτησε την κατηγορούμενη με αφορμή τα μηνύματα εάν έχει πειράξει τα φάρμακα της Τζωρτζίνας με εκείνη να απαντάει κατηγορηματικά όχι.

Εισαγγελεας: Έχετε αλλάξει ποτέ την αγωγή του παιδιού ;

Κατηγορούμενη: Όχι… Αποκλείεται να έχω κάνει αλλαγή. Μόνο μετά από τις οδηγίες του.
Εισαγγελέας : «Δεν παίζουμε με τα φάρμακα αυτά είναι κατασταλτικά…» σας λέει ο κ. Ηλιάδης… Σας λέει «με προσοχή»… Τα πειράζατε τα φάρμακα της Τζωρτζίνας;
Κατηγορούμενη: Όχι…

Η κατηγορούμενη αρχικά είπε ότι δεν γνωρίζει τη ροή των μηνυμάτων τα οποία περιλαμβάνονται στη δικογραφία και στη συνέχεια κατά την πρόεδρο της δίκης τα ανέγνωσε, τονίζοντας πως ο κ.Ηλιάδης της είπε δεν πειράζει.

Εισαγγελέας: Για ποιο λόγο δώσατε παραπάνω;
Κατηγορούμενη: Μου λέει δεν πειράζει εδώ.
Εισαγγελέας: Ναι αλλά σας το λέει μετά. Για ποιο λόγο δώσατε παραπάνω;
Κατηγορούμενη: Λέει δεν πειράζει…
Εισαγγελέας: Το έχετε ήδη δώσει, είναι φάρμακο κατασταλτικό. Τελικά πειράξατε ή δεν πειράξατε δόση;
Κατηγορούμενη: ……….
Εισαγγελέας: Μάλλον δεν καταλαβαίνετε τι σας λέω, να σας εξηγήσουν οι συνήγοροι σας… Πιο κάτω λέτε ότι σας κάνουν παρατήρηση οι γείτονες τη νύχτα.
Κατηγορούμενη: Έπρεπε να του το πω…
Εισαγγελέας: Για τους γείτονες;
Κατηγορούμενη: Για το παιδί
Εισαγγελέας: Σας είπε να ανεβάσετε τη δόση σταδιακά και εσείς το φτάσατε από τη μια μέρα στην άλλη στα 20 mg.
Κατηγορούμενη: Μπορεί να έχω κάνει αυτό το λάθος, το παιδί μου όμως δεν έπαθε κάτι. Μετά έπαθε …

Το τελευταίο ερώτημα της εισαγγελέως προς την κατηγορούμενη αφορούσε το εάν έχει μετανιώσει για κάτι με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να απαντά: «Ναι, θεωρώ ότι δεν έδωσα στο παιδί μου όση αγάπη και βαρύτητα ήθελα γιατί δεν ήξερα ότι θα φύγει από τη ζωή και έδωσα σημασία σε δεύτερα πράγματα».

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε αναφερθεί στα μηνύματα που αντάλλασσε η κατηγορούμενη με το Μάνο Δασκαλάκη το διάστημα που η σχέση τους είχε διαταραχθεί. Εκείνη, του ζητούσε να πάρει τα ρούχα του.

Κατηγορούμενη: Κατηγορούμαι για τη σχέση μας;
Εισαγγελέας : Όχι δεν κατηγορείτε για τη σχέση σας . Εμάς μας ενδιαφέρει εκεί που στα μηνύματα είναι το παιδί στο κρίσιμο διάστημα που ετοιμάζεται να πάει για τη μαγνητική…

Σε έντονο ύφος η κατηγορούμενη επανέλαβε ότι έχει κάνει λάθη αλλά δεν έχουν σχέση με τη Τζωρτζίνα. «Είπα είχα να χειριστώ πολλά ζητήματα. Ένα ήταν το παιδί και ένας ο Δασκαλάκης. Όταν το ζεις είναι διαφορετική κατάσταση. Τώρα καταλαβαίνω τα λάθη μου και τα πράγματα που έπρεπε να τα διαχειριστώ τελείως διαφορετικά μετον κ. Δασκαλάκη. Το θεωρώ ανούσιο, χαζό το κίνητρο του κ. εισαγγελέα. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Είναι λανθασμένες οι συζητήσεις συμφωνώ. Ήμασταν έντονοι χαρακτήρες και δύο. Ήταν λόγια των στιγμών. Μετά γυρνάει η σχέση μας. Έτσι ήταν πάντα η σχέση μας» τόνισε η κατηγορούμενη, προσθέτοντας : «Εγώ ήθελα να φύγει. Λάθος μου ασχολήθηκα εκείνη την ώρα με τα ρούχα. Δεν αδιαφόρησα ποτέ για το παιδί μου, ούτε ένα λεπτό. Με ειρωνευτήκατε, εάν αυτή είναι η άποψη σας, ο χαροκαμένος πατέρας και η άσπλαχνη μάνα, τι να πω;»

Η κατηγορούμενη επανέλαβε επίσης ότι αιτία θανάτου του παιδιού θεωρεί ότι ήταν η παρατεταμένη επιληπτική κρίση.

Ερωτήσεις δέχθηκε η κατηγορούμενη από σύνεδρο σχετικά και τις αναφορές της πως κάποιες φορές είχε πει ψέματα. «Παραδεχθήκατε ότι λέτε ψέματα» ρώτησε η δικαστής με την κατηγορούμενη να απαντά «Όλος ο κόσμος λέει ψέματα… Εγώ δεν έχω πει ψέματα για την κατηγορία ή το παιδί».

Στις ερωτήσεις για τις αναφορές των γιατρών, που σύμφωνα με την κατηγορούμενη, ήταν ψευδείς απάντησε πως στις «καταθέσεις που έδωσαν έλεγε ο καθένας ότι είχε στο κεφαλάκι του και ήθελαν να βάλουν εμένα σε δυσχερή θέση».Ωστόσο, η συνέχιση των επίμονων ερωτήσεων προκάλεσαν την έκρηξη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Κατηγορούμενη : Με ρωτάτε με πολύ ειρωνικό ύφος και μιλάτε σε μία μητέρα που κατηγορείται αυτή τη στιγμή.

Πρόεδρος : Δεν ξέρω γιατί το λέτε αυτό. Εμείς δε θα σας ρωτάμε με ειρωνεία Αυτή η επίθεση που κάνετε στη συνάδελφο είναι αδικαιολόγητη. Δεν ήταν ειρωνικό ύφος.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στη συνέχεια επανέλαβε πως δεν γνωρίζει αν τελικά δόθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα αμφισβητώντας τα στοιχεία που κάνουν λόγο για θανατηφόρα δόση.

«Δεν γνωρίζω για κεταμίνη. Δεν γνωρίζω εάν είναι θεραπευτική δόση κεταμίνης. Για αυτό έχω ζητήσει να εξεταστεί το αίμα του παιδιού μου» επανέλαβε η κατηγορούμενη, προσθέτοντας : Δεν ξέρω καν εάν δόθηκε κεταμίνη. Εγώ η ένοχη, ζητάω απεγνωσμένα να εξεταστεί το αίμα του παιδιού μου…»

Η απολογία της κατηγορούμενης συνεχίζεται αύριο.

Διαβάστε επίσης:

Μεσολόγγι: Συνελήφθη ο κρεοπώλης για την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη

Greek Mafia: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη

Κρίσεις ΕΛΑΣ – Πυροσβεστική: Προαγωγές με άρωμα Αχαΐας και μια αποχώρηση – Στην «Π» ο νέος Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Γ. Μιχαλόπουλος

Στην Πάτρα σήμερα ο Γιάννης Παππάς – Πρώτη στάση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – ΦΩΤΟ

Απολογία Ρούλας Πισπιρίγκου: Ένταση με την εισαγγελέα – «Έκανα λάθος κινήσεις με τον Δασκαλάκη αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την πορεία της Τζωρτζίνας»