Ρουζ: Πως να το εφαρμόσετε σωστά ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας ΒΙΝΤΕΟ

Το ρουζ είναι πιο αποτελεσματικό όταν εφαρμόζεται στρατηγικά και ο καλύτερος τρόπος εφαρμογής, εξαρτάται από το σχήμα του προσώπου σας.

Μακιγιάζ Pexels: Ekaterina Bolovtsova

Με την σωστή εφαρμογή του ρουζ μπορείς να βελτιώσεις την υφή της επιδερμίδας και να σας δώσει μια κολακευτική, φυσική, ανανεωμένη εμφάνιση.

Ωστόσο, το να το ταμπονάρετε απλά στο πρόσωπό σας, με το ρουζ, τυχαία, σε διάφορα σημεία, είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη εφαρμογής.

Το ρουζ είναι πιο αποτελεσματικό όταν εφαρμόζεται στρατηγικά και ο καλύτερος τρόπος εφαρμογής, εξαρτάται από το σχήμα του προσώπου σας. Το να μάθετε πώς να εφαρμόζετε ρουζ δεν είναι δύσκολο.

Παρακάτω δείτε έναν αναλυτικό οδηγό για να αναγνωρίσετε το σχήμα του προσώπου σας και να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα με το ρουζ.

Πώς να εφαρμόσετε ρουζ σε πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Όσοι έχουν πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς τείνουν να έχουν ένα στενό, λεπτό πηγούνι. Τα άτομα με αυτό το σχήμα προσώπου έχουν επίσης έντονα ζυγωματικά και συχνά μυτερή γραμμή μαλλιών.

Το ρουζ είναι απαραίτητο για όσους έχουν πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς, επειδή εμποδίζει τα χαρακτηριστικά να φαίνονται τόσο μυτερά. Για να απαλύνετε το πρόσωπο, εφαρμόστε το πινέλο για το ρουζ ή το σφουγγάρι σε σχήμα “C”, ξεκινώντας από τη βάση του ζυγωματικού, μέχρι τη βάση των φρυδιών. Ένα μικρό κομμάτι ρουζ μπορεί επίσης να εφαρμοστεί στο κέντρο του μετώπου για έξτρα ισορροπία με το πηγούνι.

 

@smashboxcosmetics The key to a heart shaped face’s…heart is in your blush application 💕🔑 #blush #sheerblush #heartshapedface #makeup #makeuptutorial #beautytok ♬ Sky – FigoBeatz

Πώς να εφαρμόσετε ρουζ σε ένα πρόσωπο με οβάλ σχήμα

Τα οβάλ πρόσωπα είναι κάθετα ισορροπημένα και γενικά αναλογικά. Είναι συνήθως μακρύτερα και διαθέτουν στρογγυλεμένο πηγούνι και σαγόνι. Για όσους έχουν οβάλ πρόσωπα, το μέτωπο έχει συνήθως η ευρύτερη περιοχή και τα ζυγωματικά εξακολουθούν να είναι σχετικά εμφανή.

Σύμφωνα με το bovary, για να εφαρμόσετε ρουζ στο ωοειδές πρόσωπό σας, ξεκινήστε από το κέντρο του ζυγωματικού. Από εδώ, φέρτε το απλικατέρ προς τον λοβό του αυτιού σας και μετά στον κρόταφο.

Θα πρέπει να κάνετε απαλές κινήσεις για να αποφύγετε την υπερβολική εφαρμογή. Αποφύγετε να προσθέσετε ρουζ κάτω από τα ζυγωματικά σας, καθώς μπορεί να σας δώσει μια πολύ κοκκινισμένη εμφάνιση, αντί για μια απαλή ρόδινη λάμψη.

 

@beautybyrositax Contour + blush placement for oval faces #ovalface #ovalfaceshape #makeup #contour #contourtutorial ♬ Kingston (Sped Up) – Faye Webster

Πώς να εφαρμόσετε ρουζ σε πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού

Τα πρόσωπα σε σχήμα διαμαντιού είναι παρόμοια με τα πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς, καθώς και τα δύο διαθέτουν μυτερό πηγούνι και έντονα ζυγωματικά. Ωστόσο, διαφοροποιούνται από μια λιγότερο γωνιακή γραμμή γνάθου. Γενικά, ο στόχος της εφαρμογής ρουζ σε ένα πρόσωπο σε σχήμα ρόμβου είναι να τονιστούν τα ζυγωματικά χωρίς να τα κάνουμε να φαίνονται πολύ μυτερά.

 

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Αχαΐα: Καταστροφή για περισσότερα από 30.000 στρέμματα σε 12 ώρες ΧΑΡΤΗΣ

Ύδρα: Οι «13» έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη

Καιρός: Τα μελτέμια «έφυγαν», ο καύσωνας επέστρεψε – 40άρια τη Δευτέρα και «ανάσα δροσιάς» την Παρασκευή

Αγρίνιο: Θλίψη για τον θάνατο 38χρονου Νίκου Ζαραϊδώνη

Απόστολος Λύτρας: «Έδωσε αφορμή η Σοφία Πολυζωγοπούλου» λέει ο πατέρας του ποινικολόγου για τον ξυλοδαρμό