Ρυθμίσεις για τον υποχρεωτικό Εμβολιασμό: Ποιους αφορά και τι προβλέπει για απολύσεις

Στη Βουλή η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό που αναφέρεται σε υγειονομικούς και εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Όσοι δεν εμβολιάζονται θα βγαίνουν σε αναστολή εργασίας, άνευ αποδοχών.

εμβολιασμό

Κατατέθηκαν στη Βουλή οι ρυθμίσεις για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού με τροπολογία. Οι ρυθμίσεις αυτές, αφορούν σε τρεις κατηγορίες εργαζομένων:

1. Εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και
2. σε μονάδες φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες από 16 Αυγούστου
3. Σε υγειονομικές δομές (γιατροί και νοσηλευτές), με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο εργαζόμενος θα υποχρεώνεται να ενημερώνει σχετικά με τον εμβολιασμό του ενώ αν αρνηθεί τότε ενώ θα υπάρχουν τρίμηνες συμβάσεις για αναπλήρωση του.

Στην τροπολογία αναφέρεται ότι δεν θα υπάρχει χρονικό όριο για τους εργαζόμενους που αρνούνται να εμβολιαστούν και θα βγαίνουν σε αναστολή εργασίας, άνευ αποδοχών.

Οι σχετικές προκηρύξεις δεν πρόκειται να αναρτηθούν αμέσως, αλλά στο τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, όταν θα έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια εμβολιασμού του προσωπικού.

Σημειώνεται πως έως τις 16 Αυγούστου θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί το σύνολο των εργαζομένων στις δομές πρόνοιας τουλάχιστον με την πρώτη δόση και να έχουν προγραμματίσει τη δεύτερη έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Τελικά επισημαίνεται οτι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν θα αφορά εκπαιδευτικούς ή άλλους εργαζόμενους.

πηγή: dnews.gr