Πάτρα: Στην Περιφέρεια σήμερα οι επαγγελματίες μουσικοί – Διαμαρτυρία και αιτήματα για τα νέα μέτρα

Η κινητοποίηση του Σωματείου Επαγγελματιών Μουσικών Δυτικής Ελλάδος, στις 11:οο το πρωί της Δευτέρας.

Περιφέρεια Φωτογραφία από την «μουσική» διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σε διαμαρτυρία στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, προχωρούν τα μέλη του Σωματείου Επαγγελματιών Μουσικών Δυτικής Ελλάδος μετά τα πρόσφατα μέτρα που θεσπίστηκαν σχετικά με την απαγόρευση της μουσικής στους χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Η κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί της προσεχούς Δευτέρας 10/01/2022.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση τους «Τα οριζόντια μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση καθιστούν  αδύνατη την εργασία του μουσικού – για μια ακόμη φορά καθώς απαγορεύει ξανά τη μουσική στην εστίαση και τη διασκέδαση, τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

«Διαμαρτυρόμαστε για τον εμπαιγμό εκατοντάδων  συναδέλφων μας , που μένουν ξεκρέμαστοι , χωρίς καμία προοπτική εισοδήματος και επιβίωσης για τουλάχιστον ένα μήνα , ενώ έχουν προηγηθεί πέντε μήνες με τους χώρους μας να υπολειτουργούν και χωρίς καμία μέριμνα από το κράτος για τους μουσικούς.

Διεκδικούμε:

Να ενταχθούν στην αναστολή όλοι οι ΚΑΔ και όλοι οι κωδικοί ειδικοτήτων που αφορούν τον κλάδο.

Να σταματήσει ο αυθαίρετος διαχωρισμός σε κλάδους που κλείνουν με κυβερνητική απόφαση και σε κλάδους που κλείνουν χωρίς απόφαση λόγω έξαρσης των κρουσμάτων.

Αποζημίωση άμεσα για τους μήνες Αύγουστο έως Δεκέμβρη.

Να ενταχθούν άμεσα στο Μητρώο όλοι οι συνάδελφοι που έχουν τις προϋποθέσεις που η ίδια η κυβέρνηση όρισε και που αποκλείστηκαν λόγω προθεσμίας.

Να εξασφαλιστεί το εισόδημα και η επιβίωση για το σύνολο των συναδέλφων μας.

Να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα με ευθύνη του  κράτους , για να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο ,  οι χώροι Εργασίας να είναι εστίες υπερμετάδοσης. Μαζικά δωρεάν τεστ rapid και PCR σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη και έξοδα κράτους .

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10/1   ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.»

Περιφέρεια

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop