Σακελλαροπούλου: Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχτηκε τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης, ύστερα από πρωινή συνάντηση που είχε εκείνος με τον Κώστα Μπακογιάννη.

Κατερινα Σακελλαροπούλου

Οι σχέσεις Αθήνας και Νέας Υόρκης, όπως και Ελλάδας με ΗΠΑ, συσφίγγονται όλο και περισσότερο με νέα απόδειξη την επίσκεψη του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, που νωρίτερα μέσα στην ημέρα υπέγραψε Σύμφωνο Αδελφοποίησης με τον Κώστα Μπακογιάννη και στη συνέχεια, συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης βρίσκεται στη χώρα μας, με αφορμή τη 2η Σύνοδο Κορυφής Δημάρχων κατά του Αντισημιτισμού, που διοργανώνεται στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία και του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρόοδο και τα επιτεύγματα της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, η οποία αποτελεί στέρεο συνδετικό κρίκο μεταξύ των δύο χωρών.

Στη συνέχεια τόνισε, όπως και στον χθεσινό χαιρετισμό της, στην εναρκτήρια εκδήλωση της Συνόδου, ότι σε μια εποχή που ο αντισημιτισμός διογκώνεται παγκοσμίως, είναι ηθικό καθήκον μας να μετατρέπουμε, καθημερινά, τη μνήμη σε πράξη.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments