ΣΑΜΑΕ: Αντίδραση στην αύξηση παραβόλων στους αγώνες

Για την πιθανή αύξηση των παράβολων της συμμετοχής στους Αγώνες των Πρωταθλημάτων και των Κυπέλλων

 

ΣΑΜΑΕ: Αντίδραση στην αύξηση παραβόλων στους αγώνες

Επιστολή προς την ΟΜΑΕ έστειλε ο Σύνδεσμος Αθλητών Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος για την πιθανή αύξηση των παράβολων της συμμετοχής στους Αγώνες των Πρωταθλημάτων και των Κυπέλλων.

Αναλυτικά:

«Εχουμε ενημερωθεί ότι τον τελευταίο καιρό έχουν διατυπωθεί από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΜΑΕ σκέψεις και προτάσεις για αύξηση των παράβολων συμμετοχής αθλητών σε αγώνες, ακόμα και κατά ποσοστό 30%.

Προφανώς και είμαστε ριζικά αντίθετοι ακόμα και στην υπόνοια συζήτησης (πολλώ δε μάλλον υλοποίησης!) ενός τέτοιου απευκταίου ενδεχομένου και μάλιστα ιδίως στην παρούσα πολύ δύσκολη για όλους οικονομική συγκυρία.

Η ΟΜΑΕ έχει ευθύνη να βρει, με δικές της ενέργειες, τους απαραίτητους πόρους για τη λειτουργία της και δεν νομιμοποιείται σε καμία περίπτωση να μετακυλίει τις ευθύνες της στους αθλητές του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που έχουν ήδη δραματική υψηλή οικονομική επιβάρυνση τα τελευταία χρόνια.

Η ΟΜΑΕ έχει ευθύνη να προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς όλους τους αρμόδιους (κρατικούς και ιδιωτικούς) φορείς προκειμένου να εξασφαλίζει τα μεγαλύτερα δυνατά ετήσια έσοδα για το μηχανοκίνητο αθλητισμό τόσο μέσω της κρατικής επιχορήγησης όσο και μέσω χορηγιών ιδιωτών.

Η ΟΜΑΕ έχει ευθύνη να αιτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αυξημένη κρατική επιχορήγηση, που να ανταποκρίνεται πράγματι αφ’ ενός στη δυναμική του αθλήματος και αφ’ ετέρου στην πολύ μεγάλη αριθμητική βάση των αθλητών του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που ξεπερνά κατά πολύ άλλες αθλητικές ομοσπονδίες με κρατική επιχορήγηση μεγαλύτερη των 100.000 ευρώ.

Η ΟΜΑΕ έχει ευθύνη να απευθυνθεί στους ήδη υφιστάμενους χορηγούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού (γνωστούς από την επιτυχημένη συμβολή τους για το Ράλλυ Ακρόπολις) και να αιτείται από αυτούς χορηγίες για την επιθυμητή ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η οποία τίθεται σε κίνδυνο με κάθε υπόνοια αύξησης των παράβολων συμμετοχής αθλητών σε αγώνες.

Μάλιστα, η όποια υπόνοια συζήτησης (πολλώ δε μάλλον υλοποίησης!) του απευκταίου ενδεχομένου αύξησης των παράβολων συμμετοχής αθλητών σε αγώνες καθίσταται ακόμα πιο προκλητική εν προκειμένω, εξαιτίας των ελλιπέστατων μέτρων ασφαλείας σε πολλούς αγώνες, που έχουν οδηγήσει αποδεδειγμένα ακόμα και σε θανάτους και σοβαρότατους τραυματισμούς αθλητών.

Αιτούμαστε λοιπόν να ανακοινώσει δημοσίως η ΟΜΑΕ ότι αφ’ ενός δεν θα προβεί σε οποιαδήποτε αύξηση των παράβολων συμμετοχής αθλητών σε αγώνες και αφ’ ετέρου θα αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με το σύνδεσμό μας, προκειμένου να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας σε όλους τους αγώνες και να σταματήσουμε να εκτιθέμεθα σε κίνδυνο της ζωής μας, της υγείας μας και της σωματικής ακεραιότητάς μας».

 

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίλιαν Φιλιππάτου και Χριστόφορος Γιάγκος για την Ακαδημία των Σπορ
Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό της Ακαδημίας των Σπορ
Η Ακαδημία των Σπορ μεγάλο διπλό στο Κορωπί!
Ξανά στο γήπεδο η Ακαδημία των Σπορ

ΧΡΗΣΙΜΑ