Σαντορίνη: Ίδια η σεισμική δραστηριότητα, ίδια τα μέτρα
Η Επιτροπή κρατά συγκεκριμένη στάση και δεν την αλλάζει!
![Σαντορίνη: Ίδια η σεισμική δραστηριότητα, ίδια τα μέτρα Σαντορίνη](https://pelop.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorini-ifaisteio-1-873x432.webp)
Η σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη παραμένει η ίδια και έτσι παραμένουν ίδια και τα μέτρα, όπως τονίζει η Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της, Κώστας Παπαζάχος.
Υπογραμμίζεται ότι από την 1η Φεβρουαρίου έχουν γίνει πάνω από 1.100 σεισμοί με μέγεθος πάνω από 3 βαθμούς.
Υπάρχει μια ελαφρά μετατόπιση των επικέντρων προς την Αμοργό τις τελευταίες ημέρες, αλλά αυτό είναι συνηθισμένο, όπως είπε.
Φυσιολογική είναι και η διαφορετική αίσθηση που έχουν οι κάτοικοι, από το ένα νησί στο άλλο, εξήγησε ακόμη ο κ. Παπαζάχος.
Στα ίδια επίπεδα είναι και η δραστηριότητα μέσα στην ηφαιστειακή καλντέρα στη Σαντορίνη, όπως είχε ανακοινωθεί στα τέλη Ιανουαρίου.
Η Επιτροπή κάλεσε τους κατοίκους να τηρούν τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί, όπως την αποφυγή των συναθροίσεων σε κλειστούς χώρους, τη μετακίνηση από ασφαλείς διαδρομές και την αποφυγή των σημείων που έχουν κίνδυνο κατολίσθησης.
Τα σχολεία στη Σαντορίνη, την Ανάφη, την Αμοργό και την Ιό θα μείνουν κλειστά αυτή την εβδομάδα.
Τέλος, επισήμανε ότι από τον έλεγχο που έχει γίνει ως τώρα σε δημόσια κτίρια φαίνεται να έχουν πολύ καλή συμπεριφορά.
Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής θα γίνει το Σάββατο.
Διαβάστε επίσης:
Με επιθετικό καρκίνο διεγνώσθη ο Γιάννος Παπαντωνίου, η ανακοίνωση μέσω δικηγόρου
Εντοπίστηκε ο οδηγός που παρέσυρε τη σύζυγο του Κωνσταντίνου Αργυρού
Τσελέντης: Γιατί παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου
Καιρός: Έρχεται νέα «πολική κατεβασιά», με κρύο, χιόνια και βροχές ΧΑΡΤΗΣ
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News