Σαρλ Μισέλ: ΕΕ και ΟΗΕ έχουν πολλά κοινά – «Πιστεύουμε στο πνεύμα συνεργασίας»

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Σαρλ Μισέλ: ΕΕ και ΟΗΕ έχουν πολλά κοινά - «Πιστεύουμε στο πνεύμα συνεργασίας»

Ευρωπαϊκή Ένωση και ΟΗΕ έχουν πολλά κοινά στοιχεία, τουλάχιστον αυτή είναι η πεποίθηση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Ο Σαρλ Μισέλ καλωσόρισε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες και τόνισε ότι η Ε.Ε. και τα Ηνωμένα έθνη έχουν πολλά κοινά.

«Πιστεύουμε στην κοινή προσέγγιση, πιστεύουμε στο πνεύμα συνεργασίας, πιστεύουμε στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ», σημείωσε ο κ. Μισέλ. Έκανε λόγο για ευκαιρία να αντιμετωπιστούν κάποιες προκλήσεις, ενώ αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία και την κλιματική αλλαγή.

Από την πλευρά του o Αντόνιο Γκουτέρες υπογράμμισε ότι η επίσκεψή του «δείχνει την άριστη συνεργασία μεταξύ της ΕΕ και του ΟΗΕ. Έχουμε την τέλεια καταιγίδα σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες», επισήμανε ο ΓΓ του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι «η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προκαλεί τρομερό πόνο στο λαό της Ουκρανίας, αλλά έχει και τεράστιο αντίκτυπο παγκοσμίως».

Αναφορικά με την κλιματική αλλαγή και τον περιορισμό της ανόδου της θερμοκρασίας στον πλανήτη σύμφωνα με το newsbeast.gr, ο Γκουτέρες δήλωσε πως ο κόσμος υπολογίζει στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ζητήματα αυτά. «Υπολογίζουμε πάρα πολύ στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να ηγηθεί των αλλαγών που είναι απαραίτητες ώστε να μπορέσουμε να δρομολογήσουμε και πάλι την ατζέντα για το 2030», δήλωσε ο Γκουτέρες αναφερόμενος στους κλιματικούς στόχους για το 2030.

«Είμαστε κοντά στην κρίσιμη καμπή. Χρειαζόμαστε δραματική δράση… υπολογίζουμε στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ