Σαρώνει το Βόλο δυνατή θύελλα – Πλημμύρισαν δρόμοι

Δεκάδες τέντες σπιτιών και διαμερισμάτων έχουν καταστραφεί από τη δυνατή θύελλα στο Βόλο, ενώ δέντρα και κλαδιά δέντρων έχουν πέσει σε πολλούς δρόμους και πάρκα του Βόλου, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σαρώνει το Βόλο δυνατή θύελλα - Πλημμύρισαν δρόμοι

Μια πρωτοφανής θύελλα έχει πλήξει το Βόλο με κύρια χαρακτηριστικά της να είναι οι ριπές ανέμου, η καταρρακτώδη βροχή και η παντελή έλλειψη ορατότητας. Η πρωτοφανής σε ένταση θύελλα ξεκίνησε στις 16.45 με ξαφνικό αέρα σου σάρωσε την περιοχή μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά.

 

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια

Η ποσότητα του νερού που πέφτει στον Βόλο από τα πρώτα λεπτά της θύελλας είναι πρωτοφανής και οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ την ίδια ώρα σε πολλές περιοχές πέφτει χαλάζι και προκαλεί ζημιές σε αυτοκίνητα, που έχουν ακινητοποιηθεί λόγω της έλλειψης ορατότητας που δεν ξεπερνά τα είκοσι μέτρα.

Δεκάδες τέντες σπιτιών και διαμερισμάτων έχουν καταστραφεί, ενώ δέντρα και κλαδιά δέντρων έχουν πέσει σε πολλούς δρόμους και πάρκα του Βόλου, μεταδίδει το ΑΠΕ.

 

Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Ήδη έχει σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική που δέχεται πολλές κλήσεις για βοήθεια, αλλά και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου καθώς πολλά σκάφη έχουν βρεθεί στα ανοιχτά της θάλασσας, παρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέφτουν συνεχώς κεραυνοί, η χαλαζόπτωση συνεχιζόταν έως τις 17.05 και στους δρόμους του Βόλου η κυκλοφορία είναι μηδενική.

 

Πανικόβλητοι εγκατέλειψαν τις παραλίες

Στο σκηνικό βαρυχειμωνιάς που σαρώνει το Βόλο αναφέρεται η τοπική ιστοσελίδα «Γεγονότα» γράφοντας ότι οι λουόμενοι πανικόβλητοι εγκατέλειψαν τις παραλίες και στον κάτω παραλιακό άξονα του Πηλίου σχηματίζονται ουρές από αυτοκίνητα. Το βαρύ χεινωνιάτικο σκηνικό αποκλείει και την ορατότητα.

Η στάθμη του νερού έχει φτάσει το ύψος του πεζοδρομίου στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία, καθώς η βροχόπτωση είναι ισχυρή, ενώ σε αρκετές περιοχές ρίχνει χαλάζι. Οι Αλυκές πλημμύρισαν και τα αυτοκίνητα είναι μποτιλιαρισμένα. Στη Νεάπολη σπίτια και μαγαζιά πλημμηρισαν.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ