Σχέδια θωράκισης στη μοιραία «Γέφυρα» Ρίου – Αντιρρίου – Λήψη μέτρων για τις αυτοκτονίες

Τα περιστατικά αυτοχειρίας προβληματίζουν και κινητοποιούν τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σχέδια θωράκισης στη μοιραία «Γέφυρα» Ρίου - Αντιρρίου - Λήψη μέτρων για τις αυτοκτονίες

Η επιλογή της Γέφυρας Ρίου -Αντιρρίου από άτομα που προέβησαν στο απονενοημένο διάβημα, με πρόσφατο το περιστατικό αυτοχειρίας 61χρονου από τη Ναύπακτο, έχει αναδείξει με τον πιο τραγικό τρόπο πως το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί την «εύκολη λύση».

Το μείζον ζήτημα έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια τους υπεύθυνους της Γέφυρας, που κατόπιν συνεργασιών και επαφών με επιστημονικούς φορείς και συλλόγους της περιοχής, αλλά και σε κεντρικό επίπεδο, που εξειδικεύονται σε θέματα ψυχικής υγείας, εξετάζονται πιθανές παρεμβάσεις που θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά στις περιπτώσεις ατόμων που έχουν αποφασίσει να θέσουν τέλος στη ζωή τους.

Ηδη, όπως πληροφορείται η εφημερίδα «Πελοπόννησος», έχουν ενισχυθεί τα συστήματα μη προσβασιμότητας στα πιθανά επικίνδυνα σημεία, ωστόσο διερευνώνται επιπλέον τρόποι ενίσχυσης των υπαρχόντων μέτρων ασφαλείας. Το εγχείρημα με μια πρώτη ματιά μπορεί να φαντάζει εύκολη υπόθεση, όμως οι όποιες ενέργειες αποφασιστούν θα πρέπει να ληφθούν βάσει του σχεδιασμού και των τεχνικών προδιαγραφών της Γέφυρας.

Το προηγούμενο διάστημα, κατόπιν πρωτοβουλίας του κεντρικού λιμενάρχη Πατρών, Λάζαρου Χανουμίδη, και στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας με τη διοίκηση της Γέφυρας, υπήρξαν διαδοχικές συναντήσεις για το θέμα. Κατά πληροφορίες της «Π», στις υπό επεξεργασία προτάσεις που κατατέθηκαν, μεταξύ άλλων, ήταν η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων προκειμένου να «υψωθούν» τα κάγκελα και η εγκατάσταση επιπλέον καμερών ασφαλείας.

Μια ακόμα συνάντηση που, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», θα έχει τον χαρακτήρα ευρείας σύσκεψης με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και Αρχών – Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, Λιμενικού κ.λπ. – σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments