Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία: Στο «κίτρινο» η Δυτική Ελλάδα, δείτε τις περιοχές που ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός
Σε κατάσταση συναγερμού (κατηγορία 4) παραμένουν περιοχές της χώρας για την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου. Έκκληση των αρχών στους πολίτες για αυξημένη προσοχή, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός.

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας τίθενται εκ νέου οι αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 4) προβλέπεται για σήμερα, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον επίσημο Χάρτη Πρόβλεψης που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Ειδικότερα, στο «κόκκινο» βρίσκονται η Περιφέρεια Αττικής καθώς και η ΠΕ Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Παράλληλα, η Δυτική Ελλάδα διατηρείται για ακόμη μία ημέρα σε κατηγορία κινδύνου 3 («κίτρινος συναγερμός»).
Οι αρμόδιοι φορείς απευθύνουν αυστηρή σύσταση στους πολίτες να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να αποφύγουν κάθε υπαίθρια εργασία ή δραστηριότητα που ενδέχεται να προκαλέσει την έναρξη φωτιάς.
Ήδη έχουν ενημερωθεί οι εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι οικείες Περιφέρειες και Δήμοι, προκειμένου να βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν ακανθωδών περιστατικών.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News