Σε ανοιχτή γραμμή Πέτρος Κόκκαλης – Νέα Αριστερά

Καλή χημεία χαρακτηρίζει διαχρονικά τις σχέσεις του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη με τα στελέχη της Νέας Αριστεράς, διατηρώντας ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας τους.

γραμμή

Καλή χημεία χαρακτηρίζει διαχρονικά τις σχέσεις του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη με τα στελέχη της Νέας Αριστεράς, διατηρώντας ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας τους, όλο το τελευταίο διάστημα.

Πέρα από την αμοιβαία εκτίμηση που τρέφουν Αλέξης Χαρίτσης και Πέτρος Κόκκαλης ο ένας για τον άλλο, έχουν πυκνώσει ήδη πριν από τις γιορτές και οι επαφές του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή με στελέχη της νέας ΚΟ, μερικές εκ των οποίων λαμβάνουν χώρα και δημόσια, όπως προ ημερών που οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης και Πέτρος Κόκκαλης εθεάθησαν να πίνουν καφέ στο κέντρο της Αθήνας.

Το γεγονός, άλλωστε, ότι εντείνονται οι διεργασίες για τη συγκρότηση των ευρωψηφοδελτίων φέρνει ακόμη πιο κοντά τις συζητήσεις στους δυο χώρους, με πηγές της Νέας Αριστεράς να περιγράφουν ως εφικτή την συνεργασία τους με την «πολιτική οικολογία», αν και δεν έχει σημειωθεί ακόμη κάποια ιδιαίτερη εξέλιξη στο επίπεδο των μεταξύ τους συζητήσεων.

Σημειωτέον ότι Πετρος Κόκκαλης και Αλέξης Χαρίτσης είχαν συνεργαστεί πολιτικά στο παρελθόν στα ζητήματα της πράσινης ανάπτυξης και ενέργειας, καθώς και τα δυο στελέχη διαθέτουν τεχνογνωσία απέναντι στην κλιματική αλλαγή και τις προκλήσεις της.