Σε ΦΕΚ η χωροθέτηση της μαρίνας Παλαίρου

Εως και 400 σκάψη αναψυχής θα μπορεί να φιλοξενεί η Μαρίνα.Πρόκειται για ένα πολυσήμαντο έργο υποδομής, το οποίο αναμένεται να δώσει τεράστια ώθηση στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.

Αιτωλοακαρνανία

Εγκρίθηκε ο γενικός σχεδιασμός της μαρίνας Παλαίρου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας και ολοκληρώθηκε με επιτυχία η χωροθέτησή της.

Παράλληλα, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα αφού είχε προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη του ΣτΕ. Πρόκειται για ένα πολυσήμαντο έργο υποδομής, το οποίο αναμένεται να δώσει τεράστια ώθηση στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού με σκάφη αναψυχής, να αναβαθμίσει θεαματικά το τουριστικό προϊόν και να συμβάλει τα μέγιστα στη βιώσιμη ανάπτυξη της Παλαίρου και του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, καθώς και της ευρύτερης περιοχής με εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, αλλά και την αύξηση των εισοδημάτων των δημοτών, που ασχολούνται με συναφή επαγγέλματα με τον τουρισμό, καθώς και των επιχειρήσεων.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της μαρίνας Παλαίρου, η οποία θα είναι μία από τις μεγαλύτερες μαρίνες της χώρας, έχουν ως εξής: Θαλάσσια ζώνη συνολικής επιφάνειας 164 στρεμμάτων, με δυναμικότητα 400 θέσεων ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής μήκους έως 50m και επιπλέον εποχιακές θέσεις για ακόμη μεγαλύτερα σκάφη. Χερσαία ζώνη συνολικής επιφάνειας 34 στρεμμάτων, με μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση 6.500m2. Οι επιτρεπόμενες χρήσεις στη χερσαία ζώνη περιλαμβάνουν κτίριο διοίκησης, πύργο ελέγχου, καταστήματα ναυτιλιακών ειδών, supermarket, αποθηκευτικούς χώρους, χώρους υγιεινής, γραφεία, εστιατόρια, αναψυκτήρια, εμπορικά καταστήματα, ξενοδοχείο, κατοικίες, χώρο χερσαίας απόθεσης σκαφών με υπόστεγο διαμορφωμένες υπαίθριες εγκαταστάσεις, πεζοδρόμους, χώρους στάθμευσης και χώρους πρασίνου.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ