Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι Δήμοι Ήλιδας και Πηνειού

Δεκτά έγιναν τα αιτήματα και το δύο δήμων Ήλιδας και Πηνειού για κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι Δήμοι Ήλιδας και Πηνειού

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκαν οι Δήμοι Ήλιδας και Πηνειού , μετά τα  έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της Ηλείας.

Μετά από αίτημα που εστάλη από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ήλιδας με το υπ΄αριθμ. πρωτ. έγγραφο 22738/15-10-2021 και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειου Παπαγεωργίου με το υπ. αριθμ. πρωτ 9284/18-10-2021 έγγραφό του, κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι Δημοτικές Ενότητες Αμαλιάδας και Πηνείας του Δήμου Ήλιδας, της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν με το πέρασμα της κακοκαιρίας ¨ΜΠΑΛΛΟΣ¨ στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2021 στις παραπάνω περιοχές.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες δλδ έως τις 14 Απριλίου 2021.

Δεκτό και το αίτημα του Δήμου Πηνειού

Εξάλλου δκετό έγινε και το αίτημα που κατέθεσε ο Δήμος Πηνειού την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ώστε να κηρυχθεί ο Δήμος Πηνειού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ειδικότερα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου ο Δήμος Πηνειού κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα  που εκδηλώθηκαν στις 14 και 15 Οκτωβρίου  από την επέλαση του «Μπάλλου»σε όλες τις περιοχές του Δήμου.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για 6 μήνες δηλαδή έως τις 14 Απριλίου 2022.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ