Σε ποιες περιοχές ξεπέρασε τους 40°C η θερμοκρασία – Μικρή υποχώρηση από Δευτέρα
Υψηλές θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά, έως 40 βαθμούς, ενώ οι βοριάδες θα ενισχυθούν από τη Δευτέρα – Αναλυτική πρόγνωση έως την Τετάρτη
Σε υψηλά επίπεδα θα παραμείνει η θερμοκρασία και τις επόμενες ημέρες, με τον υδράργυρο να φτάνει κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, σήμερα καταγράφηκε νέα μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, με τις υψηλότερες τιμές να σημειώνονται κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο καιρός την Κυριακή 23 Αυγούστου
Η Κυριακή θα ξεκινήσει με γενικά αίθριο καιρό. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, ενώ στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Στη Μακεδονία δεν αποκλείονται μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38-39°C και κατά τόπους τους 40°C, ενώ στα νησιά θα κυμανθεί στους 35-37°C.
Στην Αττική προβλέπονται θερμοκρασίες έως 37-38°C, ενώ στη Θεσσαλονίκη έως 37°C.
Στη Δυτική Ελλάδα και τη Δυτική Πελοπόννησο η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35°C και τοπικά τους 36-38°C.
Μικρή πτώση από Δευτέρα
Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου αναμένεται μικρή υποχώρηση των μέγιστων θερμοκρασιών στα βόρεια και κεντρικά. Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 35-37°C στα βόρεια, τους 37-39°C στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 35-37°C στα νησιά.
Παράλληλα, οι άνεμοι θα ενισχυθούν, ιδιαίτερα στο Αιγαίο, όπου θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.
Την Τρίτη 25 Αυγούστου δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας. Ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων. Στα βόρεια είναι πιθανές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Την Τετάρτη 26 Αυγούστου η εικόνα θα παραμείνει παρόμοια, με τοπικές βροχές ή όμβρους στα ορεινά, κυρίως της βόρειας χώρας, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι βόρειοι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν ενισχυμένοι στα ανατολικά, φτάνοντας πιθανώς τοπικά τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Οδικός χάρτης της Τεχνητής Νοημοσύνης του Πανεπιστημίου Πατρών
Καμένη κατσαρόλα: Το απλό «trick» με Coca-Cola που εξαφανίζει τα καμένα χωρίς τρίψιμο
Meta Project Phoenix: Αποκαλύφθηκε το νέο slim VR headset πριν το Meta Connect 2026
Εισαγωγή φοιτητών σε Μεταπτυχιακά του ΑΕΙ Πατρών
«Έπαιρνα κολλαγόνο για 3 μήνες και αυτά είναι τα αποτελέσματα»
