Σε θερμό κλοιό η χώρα: Σε τρεις φάσεις το νέο κύμα καύσωνα – Έως 44 βαθμούς η θερμοκρασία
Δυσμενείς οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες.
Σύμφωνα με το meteo.gr οι συνθήκες καύσωνα αναμένεται να διατηρηθούν στην χώρα τις επόμενες τουλάχιστον πέντε ημέρες, με το νέο κύμα των πολύ υψηλών θερμοκρασιών να «χτυπά» από την Πέμπτη (20/07).
Όπως διακρίνεται και στο παρακάτω γράφημα, με βάση την ανάλυση πολλαπλών προγνωστικών σεναρίων για τη θερμοκρασία σε υψόμετρο 1500 μέτρων ενδεικτικά πάνω από την Αθήνα για το διάστημα 18-28 Ιουλίου (Εικόνα 1), αναμένουμε:
Καύσωνας: Σε 3 φάσεις συνεχίζεται το θερμό κύμα – Δυσμενείς οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες
Στην πρώτη φάση, την Τετάρτη 19 Ιουλίου, αναμένουμε την διατήρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών κυρίως σε τμήματα της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, ενώ στα ανατολικά θα διατηρηθούν οι ενισχυμένοι άνεμοι, διατηρώντας την πολύ υψηλή επικινδυνότητα για δασικές πυρκαγιές όπως ήδη τονίσαμε σε προηγούμενη μας ανακοίνωση.
Στην δεύτερη φάση, το χρονικό διάστημα μεταξύ Πέμπτης και Κυριακής 20 – 23 Ιουλίου οπότε υπάρχει καλή προγνωσιμότητα, αναμένουμε σταδιακή αλλά σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας σε πολύ πάνω από τα φυσιολογικά την εποχή επίπεδα, ξεπερνώντας τους 40-42 βαθμούς Κελσίου σε μεγάλο μέρος της χώρας.
Η κορύφωση της ανόδου της θερμοκρασίας αναμένεται την Κυριακή 23 Ιουλίου οπότε και η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 42-44 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι γενικά εξασθενημένοι, ωστόσο οι πολύ θερμές και ξηρές συνθήκες αναμένεται να διατηρήσουν την πολύ υψηλή επικινδυνότητα για την εκδήλωση και εξάπλωση πυροεπαγωγικών (αυτοκαθοδηγούμενων – πυρκαγιές που δημιουργούν το δικό τους καιρό) δασικών πυρκαγιών.

Στην τρίτη φάση, το χρονικό διάστημα μεταξύ Δευτέρας και Παρασκευής 24 – 28 Ιουλίου οπότε υπάρχει χαμηλή προγνωσιμότητα, αναμένουμε αρχικά μικρή πτώση της θερμοκρασίας και πρόσκαιρη αλλά σημαντική ενίσχυση των ανέμων κυρίως στα ανατολικά, επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες. Τέλος, στη συνέχεια αναμένεται εκ νέου πιθανή άνοδος της θερμοκρασίας σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ούτε στο ψυγείο, ούτε στη φρουτιέρα: Το μυστικό για να διατηρήσεις τις μπανάνες φρέσκες για εβδομάδες!
Όλα όσα φέρνουν τα νέα iPhone: Η άφιξη του iPhone 18 του Ultra και οι τυχαίες διαρροές λογισμικού
Στη σκήτη του Οσίου Ιωακείμ στο Σκιαδοβούνι ο Φωκίων Ζαΐμης ΦΩΤΟ
5 λαχανικά που είναι πιο υγιεινά μαγειρεμένα παρά ωμά
Η Tesla «σκότωσε» αθόρυβα ένα από τα πιο φιλόδοξα προϊόντα της
Food Hacks: Το λάθος που κάνουμε όλοι και οι μπανάνες μαυρίζουν – Η σωστή μέθοδος συντήρησης
«Εάν τρως αυτό το φρούτο κάθε μέρα μπορεί να μειώσεις την χοληστερίνη σου»
Οι κινηματογράφοι εξετάζουν απαγόρευση των smart glasses της Meta
