Σεισμός στην Εύβοια: Κλείνει τα σχολεία ο δήμος Καρύστου – «Άγνωστο αν τα 4,8 Ρίχτερ ήταν η κύρια δόνηση» – ΝΕΟΤΕΡΑ

Ο σεισμός έγινε στις 06.32 με επίκεντρο 12 χλμ. βορειοανατολικά στα Νέα Στύρα.

ΣΕΙΣΜΟΣ

Νεότερη ενημέρωση: Με απόφαση του Δήμου Καρύστου στην Εύβοια, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε όλες τις κοινότητες και τις δημοτικές ενότητες, εξαιτίας του ισχυρού σεισμού.

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας μίλησε στο evima.gr λέγοντας ότι ο σεισμός είναι υπό παρακολούθηση και αξιολόγηση καθώς η περιοχή δίνει σεισμικές δονήσεις εδώ και δέκα ημέρες

«Στις 6:32 το πρωί έγινε αισθητός σεισμός στην Εύβοια 4,8 της κλίμακας Ρίχτερ και ακολούθησε μετασεισμός με μέγεθος 3,2 Ρίχτερ. Η σεισμική δραστηριότητα βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Νότιας Εύβοιας, με μεγέθη. Η συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει δώσει στο παρελθόν σεισμική δραστηριότητα και γιαυτό κοιτάμε να δούμε τι δομές υπάρχουν καθώς δεν είναι εμφανές κάποιο ρήγμα. Όμως δεν αποκλείουμε να σημειωθεί ξανά σεισμός στο ίδιο μέγεθος με τον πρώτο».

«Άρα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι».

Η μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται με έντονους μετασεισμούς όπως λένε κάτοικοι της περιοχής στο evima.gr ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας ο Δήμος Καρύστου κλείνει σήμερα τα σχολεία.

Στις 07:23, σχεδόν μία ώρα αργότερα η περιοχή έδωσε και έναν ακόμη δυνατό μετασεισμό 4,1 Ρίχτερ, με επίκεντρο 8 χιλιόμετρα ΒΒΑ των Νέων Στύρων της Εύβοιας.

Ένα λεπτό αργότερα, στις 07:24, σημειώθηκε νέος σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας, στον θαλάσσιο χώρο 8 χλμ. ΝΑ των Ζαράκων Ευβοίας, 56 χλμ. ΑΒΑ των Αθηνών.

Νεότερη Ενημέρωση: Νέος σεισμός τώρα στην Εύβοια. Στα 4,2 η πρώτη εκτίμηση για τη νέα δόνηση

Πρώτη Ενημέρωση: Σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 06:30 σήμερα το πρωί Τρίτη 29/11/2022, με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο να υπολογίζει τη δόνηση στα 4,8 Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 9 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας ή περίπου 58 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Αθήνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Μιλώντας στο enikos.gr, ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος είπε ότι «ο σεισμός ήταν επιφανειακός και έγινε ιδιαίτερα αισθητός τόσο επειδή ήταν δυνατός, όσο και επειδή ήταν επιφανειακός. Επίσης ρόλο παίζει και το ότι η Αττική δεν είναι μακριά από την Εύβοια».

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ακόμη ότι «εδώ και κάποιες ημέρες υπάρχει σε εξέλιξη μια σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή με μικρότερα μεγέθη και επιβάλλεται η συνολική αξιολόγησή της. Πριν από λίγη ώρα έγινε και μετασεισμός της τάξεως των 3,2 Ρίχτερ».

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει στην περιοχή ένα τοπικό ρήγμα που δίνει τη σεισμική δραστηριότητα.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments