Σεξιστική ερώτηση δημοσιογράφου στις πρωθυπουργούς Φινλανδίας και Νέας Ζηλανδίας – Η αποστομωτική απάντηση

Τον γύρο των social media κάνει ένα στιγμιότυπο από την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν και η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν. Δημοσιογράφος ρώτησε αν οι δύο κυρίες συναντήθηκαν «μόνο και μόνο» λόγω ομοιοτήτων που έχουν, όπως η ηλικία τους,

Δημοσιογράφος

Η 37χρονη Σάνα Μαρίν είναι η πρώτη Φινλανδή πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη Νέα Ζηλανδία και μετά την συνάντηση της με την πρωθυπουργό Τζασίντα Αρντέρν, προχώρησαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου. «Πολλοί άνθρωποι θα αναρωτιούνται αν εσείς οι δύο συναντιέστε μόνο και μόνο επειδή έχετε παρόμοιες ηλικίες καθώς και άλλα κοινά όταν μπήκατε στην πολιτική. Ή μήπως ο κόσμος περιμένει να δει συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών στη συνέχεια;», ήταν η ερώτηση του δημοσιογράφου.

Φανερά ενοχλημένη η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας από την ερώτηση, έσπευσε να απαντήσει να απαντήσει στον δημοσιογράφο. Η Τζασίντα Αρντέρν αρχικά διερωτήθηκε αν κάποιος ρώτησε ποτέ τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα και τον πρώην πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Τζον Κέι αν συναντήθηκαν λόγω της παρόμοιας ηλικίας τους.

«Έχουμε υψηλότερο ποσοστό ανδρών στην πολιτική, αυτή είναι η πραγματικότητα. Επειδή δύο γυναίκες συναντιούνται, δεν είναι απλώς λόγω του φύλου τους», δήλωσε χαρακτηριστικά η Τζασίντα Αρντέρν, απαντώντας στον δημοσιογράφο.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments