Σία Αναγνωστοπούλου: «Ακόμα ένα περιστατικό αστυνομικής “αυθαιρεσίας” σε μια ειρηνική συγκέντρωση εργαζόμενων»
Τι αναφέρει η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Αριστεράς σχετικά με την επίθεση των ΜΑΤ στους οικοδόμους κατά τη διάρκεια της πρωινής κινητοποίησης
Στα επεισόδια που εξελίχθηκαν το πρωί κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης των οικοδόμων αναφέρεται με ανακοίνωσή της η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Σία Αναγνωστοπούλου.
Όπως αναφέρει: “Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σημειώθηκε σήμερα κατά των οικοδόμων που διαδήλωναν ειρηνικά μπροστά από το κτίριο του ΕΦΚΑ Πάτρας. Οι συγκεντρωμένοι δέχθηκαν επίθεση με γκλομπ και χημικά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Προέδρου των Οικοδόμων, χωρίς εμφανή αφορμή.
Η επίθεση έγινε στο κέντρο της πόλης της Πάτρας, απέναντι από τα δικαστήρια και πολύ κοντά σε καφετέριες, με αποτέλεσμα πολλοί πολίτες να αντιμετωπίσουν προβλήματα δύσπνοιας εξαιτίας της χρήσης δακρυγόνων από τα ΜΑΤ.
Ακόμα ένα περιστατικό αστυνομικής «αυθαιρεσίας» σε μια ειρηνική συγκέντρωση εργαζόμενων, που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των διαδηλωτών αλλά και ανυποψίαστων πολιτών.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης Μητσοτάκη εφαρμόζεται με βιαιότητα στις πλάτες των εργαζόμενων και των πιο αδύναμων πολιτών. Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιους είδους ενέργειες καταστολής και εκφοβισμού με στόχο τους εργαζόμενους και το αναφαίρετο δικαίωμά τους στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους”.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Οι ωφελούμενοι του ΕΚΑΜΕ Αιγίου σε γεύμα αγάπης
ChatGPT 80s trend: Αυτό είναι το απόλυτο viral στα social και σας δίνουμε το prompt
«Έπαιρνα κολλαγόνο για 3 μήνες και αυτά είναι τα αποτελέσματα»
Οι Ακολουθίες του Τιμίου Σταυρού στη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου
Όλα όσα ανακοίνωσε η TCL στην IFA 2026: INXTPAPER AMOLED κινητά, νέα tablets και Mini LED TV 10.000 nits
