Σιλιανόφσκα: «Επιμένει» η νέα πρόεδρος της Β.Μακεδονίας, «πιστεύω και στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού»

Εξακολουθεί στην ιστοσελίδα της προέδρου να μην υπάρχει η επίσημη ονομασία της χώρας – Τι υποστηρίζει για την Συμφωνία των Πρεσπών

Σιλιανόφσκα

Δε βάζει νερό στο «κρασί» της η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Γκορντάνα Σιλιανόφσκα. Από την πρώτη μέρα της ορκωμοσίας της, αρνείται πεισματικά να αποκαλέσει τη χώρα της «Βόρεια Μακεδονία» ακολουθώντας τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ούτε στην ιστοσελίδα της, ούτε πουθενά δεν υπάρχει η Βόρεια Μακεδονία για την Γκορντάνα Σιλιανόφσκα, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις. Κερασάκι στην «τούρτα» είναι οι νέες δηλώσεις της.

«Σέβομαι την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά πιστεύω και στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού. Σεβάστηκα τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη σέβομαι τώρα. Υπέγραψα τη δήλωση με το σημερινό μου όνομα, το όνομα από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ωστόσο, πιστεύω επίσης στην ελευθερία της έκφρασης της σκέψης, στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού και στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού που δεν μπορεί να είναι μόνο συλλογική και να αναφέρεται σε έθνη, αλλά μπορεί να είναι και ατομική» ανέφερε η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας στις δηλώσεις της.

Και συνεχίζει: «Έτσι, για μένα, η ελευθερία της σκέψης ως μέρος της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ελευθεριών και Δικαιωμάτων, ως μέρος της Σύμβασης για την Προστασία των Ελευθεριών και Δικαιωμάτων, ως μέρος της Σύμβασης της ΕΕ για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα, επιτρέπει στους ανθρώπους να εκφράζονται και δεν «Βλέπετε εδώ ότι παραβίασα τη Συμφωνία των Πρεσπών».

 

Διαβάστε επίσης:

 

Λαμία: Η εταιρεία ζήτησε την αύξηση της αποζημίωσης για φωτιά λίγο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά στο εργοστάσιο

Παντρεύτηκαν Καραφώτης – Μάνου ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Σλοβακία: Βελτιώνεται η υγεία του Ρόμπερτ Φίτσο

Συντάξεις και πληρωμές Ιουνίου: Πότε πιστώνονται στους λογαριασμούς

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop