Σιλβέστερ Σταλόνε: Το ντοκιμαντέρ για την ζωή του με τίτλο «Sly»

Το ντοκιμαντέρ θα κλείσει το 48ο ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (TIFF) 2023.

σιλβέστερ σταλόνε Φωτογραφία: Jamie McCarthy/Getty Images

Πριν κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 16 Σεπτεμβρίου, το ντοκιμαντέρ «Sly» για τον Σιλβέστερ Σταλόνε θα κλείσει το 48ο ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (TIFF) 2023.

Τιμώντας την κληρονομιά ενός αληθινού ειδώλου, το ντοκιμαντέρ «Sly» ταξιδεύει το κοινό σε ένα προσωπικό ταξίδι στη ζωή του Σιλβέστερ Σταλόνε, η επίδραση του οποίου στον κινηματογράφο εκτείνεται σχεδόν μισό αιώνα.

«Η ιστορία του Σταλόνε είναι μια ιστορία επιμονής και θριάμβου και για το ανεξίτηλο σημάδι που άφησε στον κόσμο του κινηματογράφου και είναι μεγάλη τιμή που θα τη μοιραστούμε με το κοινό μας ως ταινία της βραδιάς λήξης» δήλωσε ο Κάμερον Μπέιλι, διευθύνων σύμβουλος του TIFF.

Το «Sly» είναι μια απρόσμενη και ειλικρινή έρευνα για τον άνθρωπο πίσω από τον μεγάλο σταρ των ταινιών δράσης, επισήμανε.

Σε σκηνοθεσία Θομ Ζίνι το ντοκιμαντέρ καταγράφει τα δύσκολα χρόνια του Σταλόνε ως ανήσυχο παιδί στη Νέα Υόρκη, που αποσπούσε την προσοχή του από τον έξω κόσμο γράφοντας σενάρια ταινιών. Η καριέρα του εκτοξεύτηκε όταν ο «Rocky», ένας ρόλος που δημιούργησε και έδωσε αγώνα για να τον υποδυθεί, εκτόξευσε τη φήμη του.

Μαζί με το εξαιρετικά επιτυχημένο franchise «Rocky», ο Σταλόνε κέρδισε διεθνή προβολή με τις σειρές «Rambo», «Demolition Man», «The Expendables» και το spinoff του «Rocky», «Creed», το οποίο χάρισε στον ηθοποιό υποψηφιότητα για Όσκαρ το 2016.

Σύμφωνα με το newsit, η ταινία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 16 Σεπτεμβρίου στο Roy Thomson Hall.