Σημάνσεις για τα χελωνάκια στις παραλίες του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού

Τα πρώτα χελωνάκια να εγκαταλείπουν τις φωλιές τους από τον δυτικό Λούρο, το Παλιοπόταμο αλλά και την αμμώδη παραλία Κόκκαλα με μοναδικό προορισμό τη θάλασσα.

χελωνακια

Ενημερωτικές σημάνσεις (πινακίδες προσαρμοσμένες στο φυσικό τοπίο) τοποθέτησε ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων προς ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των οδηγών προς αποφυγή τω τροχοφόρων οχημάτων εντός της παραλιακής ζώνης σε εισόδους της παραλίας του Λούρου.

Ο λόγος αφορά την εμφάνιση από τα πρώτα χελωνάκια Caretta caretta στις αμμώδεις παραλίες του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού.

Ειδικότερα, καταγράφηκαν τα πρώτα χελωνάκια να εγκαταλείπουν τις φωλιές τους από τον δυτικό Λούρο, το Παλιοπόταμο αλλά και την αμμώδη παραλία Κόκκαλα με μοναδικό προορισμό τη θάλασσα.

Το επιστημονικό προσωπικό του Φορέα όμως από την άλλη έχει καταγράψει να κινούνται κατά μήκος των παραλιών τροχοφόρα οχήματα αλλοιώνοντας τη φυσική ποιότητα της άμμου η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική υποβαθμίζοντας την εύθραυστη ισορροπία του οικοσυστήματος των αμμόλοφων και των αμμοθινών.

Έτσι, προχώρησε στην τοποθέτηση πινακίδων στέλνοντας μήνυμα για την ενεργό και υπεύθυνη περιβαλλοντική στάση των πολιτών.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ